Фабрично нов Mercedes 190 E за продан срещу 100 000 лева!


22
май
2019

На повече от 30 години и въпреки това като нов: този Mercedes 190 E 2.3 (W 201) е истинска сензация сред олдтаймерите. Търговец от Хамбург предлага виненочервения „бейби Benz” за продажба в Интернет – на цена от 49 900 евро! А това изглежда доста за 190-ка от 1986 г. Продавачът обосновава високата цена с факта, че автомобилът бил в състояние като при доставка директно от шоурума. Пробегът е едва 462 км, а от 1986 до днес машината е била държана в добре проветрен гараж. И действително, на снимките колата изглежда точно като излязла от магазина – без значение дали гледате към алуминиевите джанти или към интериорното пространство с бежови кожени седалки.

Оборудването на автомобила е много луксозно: автоматичен климатик, електрически шибедах, електрически стъкла, темпомат и радио Grand Prix от Becker. Под предния капак работи 2,3-литров редови 4-цилиндров двигател със 132 к.с., а за предаването на мощността се грижи 5-степенна автоматична трансмисия. В обявата е описано, че към автомобила вървят много резервни части, както и бордова документация – което прави Mercedes-a истински стойностен за колекционерите. Екземпляри в подобно състояние на пазара за класически автомобили почти няма. Не е ясно обаче дали при този фабрично нов „старец“ са сменени гумените тръбопроводи, маркучи и уплътнения – защото те стареят и се разрушават независимо дали автомобилът се кара или не.

Още по темата

Card image cap
Малката серия на Jaguar XKSS вече е разпродадена

14
юни
2016

Всичките девет оригинални суперспортиста от 50-те години XKSS, които бяха произведени наново от Jaguar в средата на 2016 година, вече са продадени. За внушителни суми!

Card image cap
Търг за редки модели на Porsche

7
февр.
2017

На 8-ми февруари 2017 г. RM Sotheby's ще проведе търг в Париж, на който освен превъзходни класи и суперспортни автомобили, ще бъдат обявени за продажба и модели на Porsche, които са особено редки, особено бързи и екстремно успешни

Card image cap
Легенда на Ferrari забравена в холивудски апартамент!

3
февр.
2017

Колекционери, спрете да се ровите в хамбарите, а надникнете в старите апартаменти

Card image cap

В последния брой:

Архив >