Учени обявяват Taycan за най-иновативния автомобил в света


14
юли
2020

Благодарение на общо 27 нови разработки Porsche Taycan е най-важният двигател за иновации на глобалния автомобилен пазар. 13 от тях или почти половината се внедряват за първи път в света. Това са заключенията в новия доклад за автомобилни иновации –AutomotiveINNOVATIONSReport, публикуван от Центъра за автомобилен мениджмънт (CAM). Иновациите в електрическия автомобил Porsche, получили признание от учените в CAM, включват неговата 800-волтова архитектура, двустепенната трансмисия на задната ос, високата рекуперативна енергия до 265 kW и най-добрата стойност на cd в сегмента (от 0,22).

Центърът за автомобилен мениджмънт (CAM) е независим научен институт за стратегическо консултиране и емпирични изследвания на автомобилостроенето и мобилността в Университета по приложни науки (FHDW) в БергишГладбах. Под ръководството на директора на Центъра професор ЩефанБратцел се анализират иновациите на световните автомобилни производители от 2005 г. насам. Съвместно с одитиращата и консултантска компания PricewaterhouseCoopers (PwC) те отбелязват най-забележителните иновации на своите годишни награди. За 2019/20 г. са оценени приблизително 250 серийни превозни средства.

Церемонията по награждаването ще се състои в дигитален формат на живо на 14 юли 2020 г. МаркусЛанц от германската телевизия ZDF ще бъде домакин на разговорите Digital Automotive Talk на тема „Дълбоката промяна и трансформацията на автомобилната индустрия – иновациите като ключ за успешното преодоляване на кризата“.

„Щастливи сме, че нашият първи изцяло електрически спортен автомобил така бързо зае позиция на най-високото стъпало на подиума на наградите AutomotiveINNOVATIONS. Това е фантастично потвърждение за иновативната мощ на нашата компания и за новаторския дух в Porsche“, каза Оливър Блуме, председател на Изпълнителния борд на Porsche AG. „Ние разработихме нов автомобил с нов екип и построихме напълно нов въглеродно неутрален завод. Техническите иновации като нашата 800-волтова архитектура, получили признание чрез тази награда, позволяват кратки времена на зареждане. Двустепенната трансмисия на задната ос гарантира уникално изживяване зад волана. И списъкът с поръчки, и обратната връзка от клиентите са много позитивни.“

Дълъг списък с награди на основните пазари

Спечелената награда за най-иновативен модел продължава поредицата от успехи, като PorscheTaycan има спечелени вече около 40 международни награди, най-вече на своите основни пазари Германия, САЩ, Обединеното кралство и Китай.

Така например електрическият спортен автомобил е обявен за:

  • Световен автомобил на годината 2020 и в двете категории Световен високопроизводителен автомобил и Световен луксозен автомобил: Световен автомобил на годината (WCOTY)
  • Автомобил на годината: BBCTopGearMagazine (Обединеното кралство)
  • Революционен автомобил на годината: BBCTopGearMagazine (Обединеното кралство)
  • Екологичен автомобил на годината за Китай: Автомобил на годината за Китай (CCOTY)
  • Автомобил на годината за Германия (GCOTY)

Taycan беше отличен също с наградата за иновации на списание Connect (Германия).

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >