Усъвършенстван дизайн и иновативни технологии за Audi A8

1702
2022

С усъвършенстван дизайн в областта на предната и задната част, както и с множество иновативни технологии Audi придава на своя флагман A8 допълнителна доза представителност и спортна елегантност. Така марката с четирите пръстена на емблемата допълнително подчертава уверения и прогресивен характер на своята динамична луксозна лимузина. Новите високотехнологични светлини отпред и отзад впечатляват с иновативни функции и обогатяват портфолиото от модерни технологии на A8. Върховият модел на марката предлага модерно и незабравимо изживяване – както за водача, така и за пасажерите.

A8 се появява в моделното портфолио на Audi през 1994 година като наследник на AudiV8 и оттогава поема ролята на флагман на марката в луксозния сегмент. AudiA8 е своеобразна визитна картичка на компанията и символ на нейния престиж. Четвъртата генерация на лимузината, която се подвизава на пазара от 2017 година, за пореден път показа нови висоти по отношение на мощността, визията и оборудването. При представянето на серийния модел A8 показа новата стилистика на марката и до днес e смятан за еталон по много показатели. Висококачественият дизайн в съчетание с иновативните технологии и забележителния комфорт за пътниците на втория ред седалки показват вижданията на Audi за идеалната лимузина от луксозния сегмент. При това лимузината представя впечатляващо съчетание от изключителен комфорт и впечатляваща динамика при шофиране, давайки възможност за постигане на широк аспект от емоции на пътя. Благодарение на прецизността във всеки детайл и множеството иновативни функции, A8 е истинска технологична витрина за постижимото в областта на луксозната и функционална мобилност.

Още повече престиж и самоувереност: екстериорният дизайн

AudiA8 е лимузина, която демонстрира статус и излъчва самоувереност – благодарение на направените промени външността на автомобила е станала още по-репрезентативна, самоуверена и атлетична. Основата на предната решетка Singleframe е станала по-широка, а хромираните й лайстни стават по-големи отдолу нагоре. Страничните въздухоотводи в предната броня са оформени по нов начин, променена е и формата на предните светлини, които са получили характерен контур от външната си част. Модифицираните и талантливо съчетани дизайнерски елементи в предната част на автомобила придават на излъчването повече представителност и увереност, дефинирайки ясно A8 като върхов модел на марката.

Прогресивният характер на лимузината личи особено ясно при поглед към страничната линия на автомобила. Линията на покрива е ниска. Изпънатите линии подчертават дължината на каросерията, широките калници дават визуален израз на серийното наличие на система за перманентно задвижване на четирите колела quattro. Областта на праговете при всички варианти на модела е оформена като жлеб, а наподобяващ на острие детайл затваря самите прагове от долната им страна. В задната част доминират широки хромирани ивици, индивидуализируемата графика на OLED задните светлини, както и сегментираната светлинна лента, свързваща задните фарове. Дифузорният елемент в задната броня е фино акцентиран и с нови хоризонтални елементи. AudiS8 се представя – типично за AudiS модел – с четири внушителни ауспухови накрайника, разположени под нов хоризонтален елемент. Те са сред отличителните стилистични детайли на спортния модел.

Наред с базовото изпълнение на екстериора Audi предлага на своите клиенти опционален хром пакет, както и за първи път за A8 Sline екстериорен пакет. Последният придава на предната част по-динамична визия и спомага за по-силно диференциране спрямо базовия модел: излъчването на предната част се подсилва от допълнителните остриета в областта на въздухозаборниците в бронята – видът им е много близък до решението, използвано при S8. Налице е и предлаган като опция пакет „Черно”. Палитрата от цветове за лаковото покритие на A8 включва единайсет различни тона, сред които новите лакове металик Distrikt зелено, Firmament синьо, Manhattan сиво и Ultra синьо. Новост за AudiA8 са петте матови лакови покрития – Daytona сиво, Florett сребристо, Distrikt зелено, Terra сиво и Gletscher бяло. В рамките на програмата за индивидуализация Audiexclusive автомобилът може да бъде боядисан в цвят, избран от клиента.

5,19 метра дълга каросерия

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин