/ Устойчив лукс за Ferrari Purosangue

Устойчив лукс за Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue е най-ексклузивният луксозен SUV на света. При това не става дума само за мощността на двигателя или дизайна: неговото обзавеждане на интериора с благородна алкантара е устойчиво както никога досега!

Цената на Ferrari Purosangue е значително над 600.000 лв. Когато през лятото на 2023 г. клиентите получат първите екземпляри, SUV-ът ще предлага максимума по отношение на динамика и лукс. Разполагащият със 725 к.с. от V12-атмосферен двигател Purosangue е оборудван със седалки не с кожена тапицерия, а уникална такава от алкантара. Тя поставя нови мащаби по отношение на устойчивостта. Оборудването на интериора на италианския модел е от материали, които са рециклирани на 68 процента. Все пак при желание, седалките, вратите, таванът, колоните и арматурното табло на Purosangue могат да бъдат опционално тапицирани с кожа.

„Тапицериите от алкантара имат предимства, които са важни най-вече за спортните автомобили“, обяснява Марко Скуото, директор продажби на Alcantara. „Материалът е не само устойчив, но и в сравнение с кожата е двойно по-лек и се почиства лесно.“

Печат за устойчивост за всички компоненти

Новият материал е сертифициран от ICEA (Istituto per la Certificazione Etica ed Ambientale) с печат за устойчивост съгласно стандарта Recycled Claim. Отделните компоненти са проследени от източника до крайния продукт.

Като цяло Purosangue е най-устойчивото Ferrari, произвеждано някога: 85 процента от елементите на оборудването са произведени устойчиво. Таванът например е от рециклиран полиестер, мокетите са от полиамид, направен от рециклирани рибарски мрежи. Така Purosangue е първият сериен автомобил в света, в който е използвана специална версия на алкантара, съставена в голямата си част от рециклиран полиестер.

Алкантарата е CO2-неутрална от 2009 г.  

Партньорът на италианците – фирмата от Милано Alcantara е CO2-неутрална още от 2009 г.

Това означава: всички CO2-емисии, които възникват по време на дейността на Alcantara за проекти на Ferrari, Peugeot, Porsche или BMW, се компенсират не само по време на производството, но и при използването и изхвърлянето на продукта като отпадък. Това важи не само за централата в Северна Италия, но и за производството и развойния център в Нера Монторо в сърцето на Умбрия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин