Успешна тренировка за националите на планиско


8
окт.
2016

Четиримата състезатели от националния отбор по планинско изкачване опитаха за пръв път трасето край Щернберг. Любен Каменов, Юлиян Телийски, Христо Манолов и Стефан Стоев се включиха в тренировъчната сесия в два манша и придобиха първи впечатления преди неделния „Мастърс“ на ФИА, събрал най-добрите екипи в Европа.

И четиримата български състезатели са в Група 3, като трима от тях – Каменов, Телийски и Манолов, са в клас Е1 до 6500 куб.см, а четвъртият Стоев е в клас TC/GT. Проблеми в първото изкачване по 3,3-километровото трасе имаше Телийски, който удари леко своето Mitsubishi. Щетите обаче не бяха сериозни и българинът успя да запише пълно скоростно изкачване във втория манш.

След първия манш Каменов (също с Evo) бе на второ място в своя клас в Група 3, отстъпвайки единствено на Роджър Шнелман от Швейцария с Mitsubishi. Във второто качване още двама от претендентите за титлата поправиха чувствително времената си и минаха пред българския шампион – словакът Игор Дротар с Skoda Fabia WRC, както и Ромео Нусли от Швейцария с Ford Escort Cosworth. Така Каменов остана четвърти в тренировката, а малко след него, на 7 и 8 позиция, се наредиха Христо Манолов и Юлиян Телийски.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин