Успешен старт за Hyundai Santa Fe T1 в Баха 500

Българските екипажи стартират в предните позиции на офроуд ралито в Румъния

2304
2016

Букурещ, 23.04.2016. Екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов даде пето най-добро време на провелия се в петък пролог на Източноевропейския офроуд шампионат – Баха 500 в Букурещ, Румъния. Родният отбор на HYUNDAI OFF-ROAD RACING TEAM направи успешно три обиколки на чакълестото трасе в предварителния кратък етап за определяне на реда за стартиране на състезанието, влизайки в челната петица.

Добри умения и високи резултати показаха и останалите български екипажи, като тандема Николай Гочев/Тодор Христов е на първо място в клас UTV след успешно преминаване на пролога. След тях се нареждат и другите родни отбори Валентин Гергов/Красимир Колев, Цанко Цанков/Зорница Тодорова, Николай Колев/Димитър Колев, Златко Георгиев/Венелин Градев, Дончо Цанев/Ива Бонева. Базата и бивакът на надпреварата е пистата за безопасност „Тити Аур“.

В събота, 23 април, предстои маратонски формат с дължина 500 км, без сервизни зони и прекъсвания, който стартира рано в 5 часа сутринта. Състезанието е трудно и всички участници трябва да покажат голяма издръжливост и умения, като се очаква трасето да бъде преминато от екипажите за 12 часа. Неравните терени на Баха 500 са известни на всички състезатели и определено ще подложат и офроуд машините на изпитание. Българският отбор от HYUNDAI OFF-ROAD RACING TEAM увери, че е напълно готов и е доволен от представянето на състезателния Hyundai Santa Fe T1,  като доказателство за това е добрия резултат, показан на петъчния пролог.

Прототипът на Hyundai е с 300 к.с., 600 Нм максимален въртящ момент и 3,0-литров двигател. Окачването е койлоувъри с по два амортисьора на колело. Предавателната кутия е Н-образна 5-степенна.

В развойния период автомобилът бе тестван от легендата в офроуда и двукратен шампион в рали „Дакар“ Жан Луи Шлесер, който се включи в пролога на Баха България преди две години. Французинът даде наставления за  посоката на развитие на автомобила, който бе управляван от Тодор Христов и Иво Върбанов, с когото записа първия си подиум в Баха България 2015.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин