Успех на Honda в небето

1807
2016

Honda Aircraft обяви, че е получила продуктовия сертификат от Американската Федерална авиационна администрация (FAA). Компанията произвежда HA-420 HondaJet, съвременен лек самолет от бизнес-клас, в своя централа в Грийнсбъро, Северна Каролина.

Производственият сертификат гарантира на Honda Aircraft правото да произвежда, да прави изпитателни полети и да издава сертификати за летателна годност при доставки до клиенти на HondaJet.

„Това е голямо постижение за нашата компания в качеството й на производител на самолети, и е от голямо значение за увеличаването на производството. Honda Aircraft вече показа своя ангажимент да конструира самолети от най-високо качество, които отговарят на най-строгите изисквания за безопасност”, заяви Мичимаса Фуджино, президент и изпълнителен директор на Honda Aircraft.

Компанията увеличи производството на самолета, след като бе одобрена за сертификата през декември миналата година. Honda Aircraft е собственост на американското поделение на японската марка (American Honda Motor Co.). Основана е през 2006 г. и централата й се намира в Северна Каролина, люлка на авиацията в САЩ.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин