Употребяван пикап на VW в eBay

1504
2024

В момента в eBay се предлага за продажба комфортен работен „кон” на Volkswagen – VW Amarok струва 70 000 лв.

През 2010 г. Volkswagen започна производството на собствен пикап. Германският концерн заимства името от живеещите в Северна Канада и в Гренландия инуити. В тяхната митология амарок е подобно на вълк същество.

Ранните модели на Amarok страдаха от проблеми с качеството. В Ротум (провинция Баден-Вюртемберг, Германия) се предлага за продажба  употребяван VW Amarok DC Highline V6 4Motion – той обаче е от доста подобрената фейслифт-версия.

Този употребяван Volkswagen Amarok DC Highline V6 4Motion е произведен през 2019 г. и е с първа регистрация от същата година. Пробегът му е 210 150 километра и автомобилът се продава с нов технически преглед. Тъй като автомобилът продължава да се движи, до момента на продажбата пробегът сигурно ще се увеличи. Продавачът посочва, че от дясната страна има драскотини по лака.

За задвижването на пикапа на VW отговаря 3-литров V6-дизелов агрегат със 185 кВт. (248 к.с.). Трансмисията е 8-степенна автоматична.

С двойна кабина и твърд покрив над товарната повърхност този употребяван Volkswagen Amarok DC Highline V6 4Motion изглежда като огромно комби. Естествено при покритата товарна повърхност не можете да бъдете изненадани от лошото време при превоз на товари. Сред екстрите за сигурност на този Amarok спадат ABS, ESP и тракшън-контрол, както и въздушни възглавници за водача и пътника до него, странични въздушни възглавници, както и фарове за мъгла и имобилайзер.

Освен това този пикап на VW разполага със специално оборудване. То включва вече споменатия твърдо покрив с тонирани странично отварящи се прозорци и подсилено задно окачване, електронно регулиращи се и отопляеми странични огледала, теглич и пакети за светлини и видимост, зима и техника.

Комфортът също присъства на борда на този пикап на VW – Amarok предлага кожени тапицерии, автоматична климатична инсталация, навигационна система и асистент за паркиране.

Какво трябва да знаем за VW Amarok DC Highline?

VW Amarok е солидно моторизиран и благодарение на двойното задвижване с торсен-диференциал и блокаж на диференциала на задната ос притежава солидни резерви от сцепление. И действително моделът може да бъде използван като всъдеход: ъгълът на заход е съвсем приличен – отпред е 29 градуса и 24 градуса отзад, а дълбочината на газене – 50 сантиметра. Amarok е подходящ за всеки, който търси комфортен работен „кон” с голям прикачен товар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин