Употребяван малък автомобил на Honda в eBay

1704
2024

Необичаен дизайн, цялостно оборудване, напълно електрическо задвижване – това е Honda e. В eBay се продава употребяван екземпляр за 57 500 лв.

Когато през 2019 г. Honda представи своя малък модел e, японците бяха сигурни, че са създали идеалния автомобил за града. Пазарът бе на друго мнение  – малкият електромобил нямаше успех. Затова и произодството му бе спряно през януари 2024 г. без директен наследник. Така, че ако се интересувате от модела, трябва да проверите на пазара за употребявани автомобили.

Частно лице от Фридрихстал (близо до Саарбрюкен, Германия) продава в eBay своята употребявана Honda e Advance за 57 500 лв.

Тази употребявана Honda e Advance е от 2022 г. и е с пробег от 8500 километра. Литиево-йонната ѝ  батерия е с капацитет от 35,5 кВтч. Електромоторът е с мощност 113 кВт. (154 к.с.). Производителят посочва за пробега 195 километра (комбиниран по WLTP през лятото).

Продавачът описва състоянието на тази Honda e Advance като ново. Сред екстрите на малкия градски електромобил са асистент за паркиране с камера за заден ход, панорамен стъклен покрив, дигитален кокпит, навигационна система, 230-волтов контакт, базирани на камери странични и вътрешно огледала, автономен отоплител и потъмнени стъкла.

По отношение на сигурността употребяваната Honda e Advance предлага ABS, ESP, въздушни възглавници за водача, пътника до него и странични въздушни възглавници, фарове за мъгла, тракшън контрол и имобилайзер.

Освен това от Honda са оборудвали своя малък модел с някои асистенти за водача: адаптивен круиз контрол с асистент за задръсване, активен асистент за запазване на пътната лента и система за предупреждение от сблъсък с активна спирачна намеса и разпознаване на пешеходци, система за мъртвата зона и за разпознаване на пътни знаци.

С това оборудване Honda e не е била никак евтина на слизане от конвейера. Така дългият само 3,63 метра електромобил на Honda е струвал през юни 2023 г. почти 80 000 лв. Затова и цените на употребяваните екземпляри са високи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин