Употребяван автомобил: Renault Zoe на 40 000 км – електрически чаровник на промоция

1904
2022

В eBay се предлага употребявано Renault Zoe – с 88 к.с. и пробег под 40 000 километра. Обявата за продажба прави впечатление на доста искрена, автомобилът изглежда добре поддържан – и е наличен на момента

Който все още не е склонен да инвестира в чисто нов електромобил или който се нуждае от такъв незабавно, ще бъде заинтересован от това предложение. Екземпляр от модела Renault Zoe, един от най-масовите на пазара, се предлага като употребяван през eBay. Oбявата за „французина“, идеален за втори автомобил в домакинството, изглежда много интересна на пръв поглед.

Обявеното за продажба Zoe изглежда страхотно на снимките. Боята блести на слънчева светлина.

Става въпрос за черно Renault Zoe R240 Intens, произведено през юни 2016 г., с мощност 88 к.с. и капацитет на батерия 22 кВтч. Обявената цена е 10 995 евро (ок. 21 500 лева).

Ето какво разкрива продавачът

Първото нещо, което хваща окото в обявата, са снимките. На тях се вижда автомобил, който изглежда е бил добре обгрижван. Боята блести на слънчева светлина, интериорът е чист и по него не се виждат признаци на износване. Електромобилът бил с пълна сервизна история, изминал е точно 39 600 километра и има TÜV до юни 2023 г.

Всички необходими системи за сигурност – от алармена система до имобилайзер, са на борда. Оборудването за комфорт започва с камера за заден ход и завършва със сензори за паркиране.

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА RENAULT ZOE

Новият собственик има избор дали да „наследи“ договора за наем на батерия от 59 евро на месец при пробег от 7500 километра годишно или да придобие батерията срещу 3400 евро допълнително. Според продавача Zoe-то разполагало със 100 процента от капацитета на батерията си.

В Zoe има достатъчно място за пътниците както отпред, така и отзад. Моделът обаче не е подходящ за дълги разстояния поради малката батерия.

Какви са силните страни на Renault Zoe

Фактът, че многото километри не са предизвикателство за Renault Zoe, беше доказан не само от теста за издръжливост на AUTO BILD на 100 000 километра. Наш читател измина над два пъти повече със своето Zoe и без никакви сериозни проблеми. Наложи му се два смени единствено шарнири и 12-волтовия акумулатор.

Естествено, няколко обиколки на земното кълбо оставиха своите следи. Тук-там електромобилът започна да трака, а седалките омекнаха прекалено. Но папката с фактурите от сервиза остана почти празна. Обявеното в момента за продажба Renault Zoe не е подходящо за дълги разстояния заради малката си батерия. Трябва да го имате предвид, ако предложението ви е заинтригувало.

Автомобилът изглежда в много добро състояние отвътре.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин