Употребяван автомобил: Mitsubishi Eclipse Cross – компактен дизелов SUV на изгодна цена

2311
2022

Дизелов SUV? При азиатските марки тази комбинация вече почти не се среща. Mitsubishi например сви максимално гамата от двигатели за Eclipse Cross при фейслифта на модела и той вече може да бъде поръчан единствено като plug-in хибрид. Така че ако държите да си закупите японския SUV с дизелово задвижване, ще трябва да търсите екземпляр на пазара на употребявани автомобили.

В момента предлагането не е особено голямо, но все пак търсенето си заслужава. С малко късмет ще можете да попаднете на употребяван Eclipse Cross в най-високо ниво на оборудване и пробег под 50 000 километра – например като този, който в момента се продава в германския град Хилден.

Въпросният Eclipse Cross 2.2 DI-D в най-скъпото изпълнение „Top“ е с първа регистрация от октомври 2019 г. За малко под три години „японецът“ вече е изминал 46 301 километра. Но тъй като единственият до момента собственик е спазвал всички сервизни интервали, Eclipse Cross би трябвало да се движи безпроблемно още дълго време.

Вариантът Top на Mitsubishi Eclipse Cross може да бъде разпознат по навигационната система, която е налична eдинствено в това ниво.

2,2-литровият четирицилиндров дизел със 148 к.с. и максимален въртящ момент 388 Нм трябва да издържи още стотици хиляди километри. Ако искате от време на време да напускате асфалтовите пътища, Eclipse Cross няма да ви разочарова, тъй като разполага серийно със системата за задвижване на четирите колела „Super All Wheel Control“. Мощността към нея се предва посредством 8-степенен автоматик (нетипично за японски производител).

Mitsubishi Eclipse Cross като изгоден употребяван автомобил с топоборудване

При поръчката на SUV-a предишният собственик не е правил никакви компромиси, като избира най-скъпото оборудване „Top“ и добавя към него допълнителни екстри като панорамния стъклен покрив. Ето няколко акцента от дългия списък със серийно обзавеждане: двузонов автоматичен климатик, 360-градусов обзор, LED-фарове, отопляеми предни и задни седалки, кожен салон… тук няма да ви липсва нищо.

Когато Eclipse Cross все още беше предлаган с дизел, автомобил като този в обявата е струвал около 80 000 лева. Три години по-късно можете да го получите за почти двойно по-малко – обявената от Autohaus Schnitzler цена е 47 900 лева (23 950 евро) – като в нея е включена и гаранция.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА MITSUBISHI ECLIPSE CROSS

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин