/ Употребяван автомобил: Kia Soul с 204 к.с. – симпатичната кутийка на добра цена

Употребяван автомобил: Kia Soul с 204 к.с. – симпатичната кутийка на добра цена

Kia Soul вече може да бъде закупена само като електрически SUV. Но някои екземпляри oт последното поколение на модела с ДВГ могат да бъдат открити втора ръка – като този, който ви представяме

Историята на успеха за Kia Soul започва през 2008 г. Във второто поколение на модела (2014-2019) за първи път беше лансирана изцяло електрическата версия на малкия SUV (или по-скоро – ван). След пускането на сегашното трето поколение моделът вече се предлага само електромобил.

Феновете на компактния „кореец“, които не искат да се придвижват на ток, все още могат да си осигурят запазени екземпляри от Soul на двигател с вътрешно горене на пазара за употребявани автомобили – при това на прилична цена. Ние ще вземем за пример автомобил с топмоторизацията, който е обявен за продажба в Лайпхайм, Германия.

Предлаганият там Kia Soul 1.6 T-GDI вероятно e един от последните представители на генерацията, регистрирани в Германия – в края на краищата, производството приключва само няколко седмици след регистрацията на автомобил през декември 2018 г. Черният SUV в ниво на оборудване Final Edition е имал двама собственици за последните четири години – които не са го карали много.

Коженият салон с шевове в контрастен червен цвят пасва идеално на порядъчната мощност от 204 к.с.

Въпросният Soul 1.6 T-GDI с 4-цилиндров турбобензинов двигател с 204 к.с. е само на 23 900 километра. А това е нищо за мотора и трансмисията с два съединителя. Моделът с безупречно попълнена сервизна книжка все още има гаранция от 36 месеца – така че бъдещият собственик не поема голям риск с покупката.

Добро оборудване

Първият собственик не се е стискал не само по отношение на двигателя, но и по отношение на оборудването: т.нар. Final Edition разполага с 2-зонов автоматичен климатик, камера за заден ход, отопляем кожен волан и навигационна система, както и с Full LED фарове.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА KIA SOUL

Повишеното търсене на компактни употребявани автомобили засяга и по-старите модели. Независимо от това, този Kia Soul 1.6 T-GDI Final Edition, който някога е струвал малко над 60 000 лева (по цени за Германия), е всичко друго, но не и надценен. С оглед на малкия пробег, отличното състояние и оставащите 3 години гаранция, офертата от 20 990 евро (ок. 42 000 лева) изглежда доста примамлива.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин