Употребяван автомобил: Jaguar XJR с 395 к.с. за 28 000 лева

Jaguar XJ е олицетворение на непреходната елегантност, като при върховия модел XJR тя е допълнена с щипка спортен дух. Но дали един употребяван Jaguar наистина е непредвидим риск?

1801
2017

ЕДВА ЛИ ИМА ДРУГ АВТОМОБИЛ, който да е обременен с толкова предразсъдъци като един по-старичък Jaguar. Винаги се нуждаете от два екземпляра, защото другият е в сервиза. Наистина това са стилни и непреходно красиви автомобили, но много ненадеждни и скъпи. Време е да отхвърлим тези глупави твърдения. Произвежданият от 2003 до 2009 година XJ (Typ X350) също вече не е първа младост. Но как се представя днес? За да отговори на този въпрос, AUTO BILD тества върховия модел XJR с мощност 395 к.с. На 13 години с пробег 183 000 километра. Нашият тестови автомобил от фирма Dancars в Хамбург не е загубил нищо от изключителния си чар. Хубаво черно лаково покритие, блестящ хром, ароматна черна кожа, фино полирано орехово дърво. В Jaguar винаги са били силни в тези неща.

Проверка на техниката? Много препоръчителна при един Jaguar

Но това, което X350 може по-добре от всеки друг XJ преди или след него, е комфортното возене. Серийното въздушно окачване реагира екстремно фино и нежно на неравностите, затова е истинско наслаждение да се движите с него по лоши настилки. И да слушате лекия метален вой на компресора, когато пришпорите 4,2-литровия V8. Но XJR никога не се устремява напред като хулиган. Никога! Той е като внимателен слуга, който отговаря спокойно и равномерно, но без излишен драматизъм на всяко желание за ускорение. XJR е дяволски бърз, но не го показва на всички. А дали Х350 е надежден и издръжлив?

Ексклузивен детайл на XJR до фейслифта през 2006 година: радиаторната решетка „пчелна пита“

Изпреварил времето си: още през 2003 година Jaguar заложи на лесен за управление тъчскрийн

Който бъде омагьосан от чара на тези очи, няма да мисли за разходите

Jag at its best: X350 е последният XJ с класически „клубен“ интериор. Но колкото по-внимателно се вглеждате, толкова повече детайли ще забележите, които не са изработени съвсем перфектно. So what? Като цяло XJ е абсолютно хармоничен и изключително комфортен

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин