Употребяван автомобил: Calibra на 37 000 км за 18 000 лева!


17
февр.
2021

В началото на 90-те години Opel Calibra (1989-1997) разбуни духовете със своята скосена каросерия. След това дойде периодът, в който спортното купе стана обект на безмилостен тунинг и по-късно започна да сменя собствениците си за жълти стотинки. Тези времена обаче отминаха – Calibra вече е търсен йънгтаймер, а най-запазените екземпляри вече струват немалко. В германския град Франкентал в момента се продава Calibra в оригинално състояние на цена 8888 евро!

Изчистеният дизайн на Calibra е един от най-емблематичните в историята на Opel.

Към офертата в eBay: Opel Calibra 2.0 8V

Червеното спортно купе е с първа регистрация от април 1992 и до момента е навъртяло само 37 000 км. Към момента автомобилът е без регистрация и е в частна колекция. Под предния капак работи базовият 4-цилиндров мотор със 115 к.с., комбиниран с автоматична трансмисия. Calibra-та има сервоуправление, алуминиеви джанти и ел. огледала. При продажба колата ще мине преглед пред TÜV и ще премине през сервизна инспекция. Така евентуални щети от заседяване трябва да бъдат отстранени. Съгласно Classic Data Calibra 2.0 8V със 129 к.с. струва 5200 евро в състояние 2 и 2400 евро – в състояние 3. С оглед на малкия пробег и оригиналното състояние на разглеждания екземпляр обявената цена изглежда справедлива.

В кокпита всичко е оригинално – само радиото е поставяно допълнително, но моделът отговаря на времето, в което моделът беше масов.

Opel Calibra в оригинално състояние вече е класика

При премиерата си във Франкфурт през 1989 наследникът на Opel Manta изглеждаше като концепция от далечното бъдеще. Дизайнът, дело на Ерхард Шнел, се характеризира с висока „раменна линия“ и скосен покрив – характерния за Opel стил през 90-те години. А Calibra-та не само изглежда елегантно – с cw-стойност от 0,26 моделът се превръща в шампион по аеродинамика сред серийните автомобили за времето си! Calibra е базирана на Vectra и за периода 1989-1997 е произведена общо 238 647 пъти. Екземплярите в оригинален вид (т.е. без тунинг) като този в обявата са рядкост – и в бъдеще имат огромен потенциал да се превърнат в класика.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА OPEL CALIBRA

Още по темата