Нашите съвети » Употребяван автомобил: това Mondeo на 15 000 км вече е сменило двама собственици

Употребяван автомобил: това Mondeo на 15 000 км вече е сменило двама собственици

1608
2022

Едва ли има модел, който е допринесъл в толкова голяма степен за имиджа на Ford в Европа, колкото Mondeo. Семействата обичаха да поръчван комби варианта, наречен Turnier – а тези, които търсеха по-елегантна визия, се спираха на седана. Докато поколението, предлагано от 2022 г., вече се продава на други пазари по света, бъдещето на Mondeo в Европа е несигурно. Mondeo в момента не се предлага като нов автомобил.

Това обаче не е голям проблем, тъй като Mondeo беше изключително популярно и на пазара на употребявани автомобили има огромен брой екземпляри от модел. Дори и малко по-редкият седан се предлага с много на брой двигатели.

С оглед на актуалните цени на горивата, икономичният пълен хибрид трябва да бъде много популярен. Особено когато е в толкова добро състояние като този, който ви представяме.

Двама предишни собственици и пробег само 15 000 км

Белият Ford Mondeo 2.0 Hybrid вече е бил притежание на двама предишни собственици. Пътуванията със седана с първа регистрация от ноември 2019 г. обаче не са били много: автомобилът е само на 15 000 километра и е в отлично състояние.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА FORD MONDEO В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

FHEV (Full Hybrid Electric Vehicle), както Ford нарича своя пълен хибрид, комбинира 2-литров четирицилиндров бензинов двигател с електрически мотор и осигурява на водача системна мощност от 188 к.с. Благодарение на тях седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди и постига максимална скорост от 187 км/ч. Вероятно най-вълнуващият показател на Mondeo FHEV е разходът: през 2019 г. Ford обявява от 4,1 до 4,5 литра на 100 километра (по цикъла NEDC).

Добре оборудван комфортен седан

Рискът да попаднете на лошо оборудван Mondeo седан е малък. Моделът доскоро се предлагаше само във вариантите Titanium и Vignale – т.е. винаги разполагаше с богато стандартно оборудване. Така употребяваният автомобил, който прикова нашето внимание, включва екстри като двузонов автоматичен климатик, навигационна система, отопляеми спортни седалки и LED фарове. Благодарение на малкия пробег, интериорът е в наистина страхотно състояние.

Преди две години пълният хибрид като нов струваше минимум 82 000 лв. (Titanium) и 94 000 лв. (Vignale) – по цени за Германия. Днес цената на почти неупотребяваното Mondeo, регистрирано за първи път в края на 2019 г. и „навъртяло“ само 15 000 километра, изглежда фантастично добра – 26 950 евро (ок. 53 800 лв.). За толкова то се предлага в германска автокъща в Хесен.

Още по темата

ƒ