Употребяван автомобил: продават уникално BMW M3 Touring F81

2202
2022

Не ви се чака за BMW M3 Touring G81? Имате и алтернативен вариант: това М3 комби е налично на момента и то на добра цена! В момента през eBay се продава M3 Touring – рожба на тунинг проект. Единственият недостатък е, че автомобилът е в Обединеното кралство и е с десен волан.

Феновете трябваше да чакат цели шест поколения, докато BMW най-накрая се реши да лансира M3 като комби. С поколението G80 търпението им най-накрая се отплати. Първото заводско M3 комби ще бъде представено още през тази година. Въпреки че BMW имаше прототип на M3 Touring още при E46 M3, в крайна сметка до сериен модел не се стигна. Това стана три поколения по-късно, но вероятно ще минат няколко месеца, преди първите M3 G81 да бъдат доставени на клиентите. Ако не искате да чакате толкова дълго, можете да си купите M3 F80, преработено в Touring, от eBay.

За база е използван полицейски автомобил

Преди широкообхватния тунинг автомобилът някога е бил обикновена Серия 3 Touring от 2013 г., използвана от британската полиция. След като въпросното F31 „сваля пагона“, започва трансформацията. Според описанието към обявата в проекта не пестени нито разходи, нито труд – и са използвани оригинални части.

Според данните в обявата трилитровият редови „шестак“ трябва да генерира 520 к.с. Не се споменава какви модификации точно са правени по него.

Продавачът е купил Touring-а като недовършен проект. Впоследствие той решава да разглоби BMW-то отново и да го възстанови до последния болт в рамките на две години. Цялото задвижване идва от донор M3 и е трансплантирано в Touring-а. Двигателят и DCT трансмисията били на около 74 000 километра (46 000 мили), а купето – на повече от 160 000 километра (100 000 мили).

Редови шестцилиндров агрегат с 520 к.с

Според обявата мощността на автомобила 520 к.с., което предполага, че трилитровият редови „шестак“ (S55) е тунингован. Конкретна информация за модификациите обаче няма – иначе M3 F80 разполага серийно с 431 к.с., а M3 Competition – с 450 к.с.

Отвън автомобилът изглежда добре. Машината е получила някои компоненти от версията LCI (така BMW нарича фейслифта) – LED фарове, LED задни светлини и нова система iDrive. Към предната броня на M3 е добавен карбонов преден сплитер M Performance. Монтирани са още карбонов заден дифузьор Vorsteiner, карбонови прагове, както и по-ниски пружини Eibach. 20-цоловите джанти Competition (M666) били оригинални, а не реплика.

Задната броня е направена по поръчка и напасната по раздутите калници. Капакът в стил M3 CS явно не е оригинален, но пасва на цялостната идея на проекта. M3 Touring е решено в цвета Hockenheim Silver Metallic, познат от BMW M2 Competition.

Интериорът също е модифициран като за M3. Седалките, скоростомерът, воланът и други компоненти са нови.

Интериорът също е „пипнат“. Там са монтирани много карбонови части, волан M Performance LED и оранжеви декоративни лайстни. Скоростомерът и седалките са оригинални от М3.

Много труд и пари са инвестирани в проекта. Обявата цена се равнява на около 120 000 лева (49 995 британски лири) и на пръв поглед изглежда справедлива – но, разбира се, финалната преценка може да бъде направена само при оглед на място.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин