Нашите съвети » Употребяван автомобил: добра покупка ли е този Е 350 CDI Т-модел на 317 000 км?

Употребяван автомобил: добра покупка ли е този Е 350 CDI Т-модел на 317 000 км?

1002
2022

Този Mercedes E 350 CDI (S 212) комби с линия на оборудване Avantgarde изглежда наистина обещаващо. Benz-ът с първа регистрация от 2010 г. е бил на собственици от едно семейство и в момента се продава в eBay. Въпреки че километражът отчита 317 000 километра, според информацията в обявата колата била изключително добре обгрижвана. Цената й е 8888 евро (ок. 17 500 лева).

ОЩЕ ОБЯВИ ЗА MERCEDES W 212

По данни на продавача Mercedes-ът се движел перфектно и при него нямало да ви се наложат ремонти – поне за момента. Досегашните притежатели на автомобила старателно са попълвали сервизната книжка. Извършени са всички необходими операции по редовното обслужване, но не всички са направени от официални представителства на Mercedes. Автомобилът не е имал контакт с домашни любимци, а двамата предишни собственици са били непушачи. В интерес на истината, има нормални следи от употреба, но не и повреди.

Поглед към интериора ви дава първо впечатление от луксозното оборудване Avantgarde.

Меrcedes-ът се е движел основно в Рурската област в Германия

Benz-ът очевидно е натрупал повечето си километри в преходи между Хаген и Есен (приблизително 50 км), както и между Халтерн ам Зее и Есен (около 45 км) в Германия. Според продавача комбито не било типичният „маратонец“ за дълги разстояния, но се приближавало много до този образ. Разполага с летни гуми с добър грайфер и алуминиеви джанти, но няма зимни гуми.

За какво трябва да внимавате преди покупка на Mercedes W 212/S 212

Според прегледа на TÜV оценителите са доволни от представянето на E-клас W 212. Пружините понякога се чупят, забележки от време на време има също към задните светлини и задните мигачи. Освен това понякога ръчната спирачка не функционира нормано. Но това е най-вече защото водачите на автомобили с автоматик не я използват много често.

В момента Е-класата не е регистрирана – и продавачът трябва специално да се погрижи за организацията на тест драйв.

Норма за вредните емисии Евро 5

Ако искате да сте сигурни в автомобила, погледнете под него за петна от масло. В Западна Европа много купувачи биха се притеснили, тъй като екологичната категория е „само“ Евро 5 – но за България това не е сериозен проблем. Като цяло, TÜV хвали това поколение на Е-класата – тя действително е символ на силните страни на Mercedes като комфорт, надеждност и издръжливост.

Още по темата

ƒ