Нашите съвети » Употребявани Coupé-та-мечта: Mercedes E-клас Coupé (C 238)

Употребявани Coupé-та-мечта: Mercedes E-клас Coupé (C 238)

2502
2021

Като нови повечето Coupé-та са скъпо удоволствие. AUTO BILD ще ви представи десет пригодени за всекидневието автомобила с две врати, които са напълно достъпни като употребявани!

Класическите Coupe-та често са считани за скъпи играчки без полезна стойност. Нищо чудно, че по тази причина изживяват трудни времена: производителите ги спират заради лоши продажби или ги заменят с Coupe-та с четири врати. При това голям брой Coupe-та са напълно пригодени за всекидневието. Необвързаните или двойките без деца са напълно щастливи с тях.

Елегантно Coupé вместо як спортен автомобил

Разбира се при Coupé-тата е трудно да стигнете до втория ред седалки – също така предлаганото там място не е особено щедро. Най-вече пространството за главите е недостатъчно заради скосената линия на покрива. Децата и не особено високите възрастни все пак ще издържат отзад за не дълги разстояния. Така или иначе човек пътува до работа най-често сам. Окачването е с комфортна настройка и не пречи на водача в ежедневието.

Mercedes E-клас Coupé (C 238): През пролетта на 2017 г. на базара се появи Coupé-версията на актуалния E-клас. Приликата със седана веднага си проличава в предницата на автомобила. С тесните си, хоризонтални задни светлини задницата прилича на тази на големия брат със S в началото на името. Двувратият E-клас представлява златната среда в Coupé-програмата на швабите. Моделът е подходящ както за пътувания за уикенда на двама души (425 литра вместимост на багажника), така и за всекидневно пътуване до и от офиса. Все пак прекомерната спортна амбиция не му е присъща – затова Mercedes-AMG не предлага дългото 4,83 метра Coupé с буботещия V8 мотор на E 63. Тук повече ценена е спокойната работа на двигателя. Преди фейслифта през лятото на 2020 г. Mercedes предлага 2-литровия бензинов агрегат с мощност от 184 до 299 к.с. При най-мощния 4-цилиндров двигател E 350 се касае за мек хибрид.

3-литровите V6-машини са с мощност 333 (E 400) и 367 к.с. (E 450). След това се появяват редовите 6-цилиндрови мотори. E Coupе-тата с 6 цилиндъра са серийно с двойно задвижване. Двигателите със самовъзпламеняване също са с 4 или 6 цилиндъра, като диапазонът на мощността им е между 194 и 340 к.с. Трансмисията е 9-степенна автоматична. Ако се интересувате от употребяван E-клас Coupé, то трябва да приготвите поне 60 000 лв.

Още по темата