Употребявани Coupé-та-мечта: Mercedes C-клас Coupé (C 205)


23
февр.
2021

Като нови повечето Coupé-та са скъпо удоволствие. AUTO BILD ще ви представи десет пригодени за всекидневието автомобила с две врати, които са напълно достъпни като употребявани!

Класическите Coupe-та често са считани за скъпи играчки без полезна стойност. Нищо чудно, че по тази причина изживяват трудни времена: производителите ги спират заради лоши продажби или ги заменят с Coupe-та с четири врати. При това голям брой Coupe-та са напълно пригодени за всекидневието. Необвързаните или двойките без деца са напълно щастливи с тях.

Елегантно Coupé вместо як спортен автомобил

Разбира се при Coupé-тата е трудно да стигнете до втория ред седалки – също така предлаганото там място не е особено щедро. Най-вече пространството за главите е недостатъчно заради скосената линия на покрива. Децата и не особено високите възрастни все пак ще издържат отзад за не дълги разстояния. Така или иначе човек пътува до работа най-често сам. Окачването е с комфортна настройка и не пречи на водача в ежедневието.

Mercedes C-клас Coupé (C 205): Разбира се модел на Mercedes не може да липсва в триото на германските премиум-марки. Произвежданото от 2015 г. последно поколение на C-клас Coupé не залага чак толкова на спорта както своите конкуренти BMW Серия 4 и Audi A5. В Щутгарт на преден план е комфортът – поне, когато не се касае за спортна версия на AMG. Предлаганото място на задната седалка на дългия 4,68 метра модел с две врати е съвсем прилично, докато багажникът е по-скоро със средна вместимост от 400 литра. През пролетта на 2018 г. хората от Щутгарт направиха на своя модел от среден клас доста сдържан фейслифт. В луксозния, модерен интериор и под предния капак бяха направени доста по-сериозни промени. При бензиновите мотори става дума за 1,6- и 2,0-литрови 4-цилиндрови турбодвигатели, които разполагат с мощност от 156 до 258 к.с. При C 400 се касае за най-мощното C-клас Coupé без съкращението AMG в обозначението на модела. Неговият 3-литров V6-цилиндров битурбо агрегат с 333 PS катапултира двувратия автомобил за 4,9 секунди до темпо 100, като максималната му скорост е 250 км/ч. Пестеливците ще бъдат доволни и от 4-цилиндровите версии със 170 до 245 к.с. Цените на модела като употребяван стартират от около 44 000 лв.

Още по темата