Нашите съвети » Употребявани Coupé-та-мечта: Infiniti Q60

Употребявани Coupé-та-мечта: Infiniti Q60

2202
2021

Като нови повечето Coupé-та са скъпо удоволствие. AUTO BILD ще ви представи десет пригодени за всекидневието автомобила с две врати, които са напълно достъпни като употребявани!

Класическите Coupe-та често са считани за скъпи играчки без полезна стойност. Нищо чудно, че по тази причина изживяват трудни времена: производителите ги спират заради лоши продажби или ги заменят с Coupe-та с четири врати. При това голям брой Coupe-та са напълно пригодени за всекидневието. Необвързаните или двойките без деца са напълно щастливи с тях.

Елегантно Coupé вместо як спортен автомобил

Разбира се при Coupé-тата е трудно да стигнете до втория ред седалки – също така предлаганото там място не е особено щедро. Най-вече пространството за главите е недостатъчно заради скосената линия на покрива. Децата и не особено високите възрастни все пак ще издържат отзад за не дълги разстояния. Така или иначе човек пътува до работа най-често сам. Окачването е с комфортна настройка и не пречи на водача в ежедневието.

Infiniti Q60:Рядко срещаният „японец“ е препоръка за истинските индивидуалисти. Благородната  дъщерна фирма на Nissan продаде в Германия между есента на 2016 и лятото на 2018 г. няколкостотин екземпляра от Coupé-то от среден клас. В Щатите например моделът се среща значително по-често по улиците. Нищо чудно – все пак говорим освен за ексклузивност и за атрактивен дизайн, също и за съвсем прилично съотношение „цена-качество“ и мощни двигатели на  азиатския двуместен модел. Щедрото място не е сред най-силните страни на дългия 4,69 метра Q60. Обемът на багажното отделение е сравнително малък – 342 литра, а на задната седалка възрастните често си удрят главите в тавана. Затова пък изборът на материали и изработката на „японеца“ са безупречни. Японската премиум марка предлага Coupé-то само с два различни двигателя. Базовата моторизация е 4-цилиндров 2-литров агрегат с 211 к.с. и 300 нютонметра максимален въртящ момент. Над него е разполагащата с 405 к.с. топмоторизация – битурбо V6 цилиндров двигател с работен обем от 3 литра. Динамичните характеристики са впечатляващи:250 км/ч максимална скорост и пет секунди за спринта от 0 до 100 км/ч. Принципно употребяваните Q60 стартират от около 50 000 лв.

Още по темата

ƒ