Употребявани Coupé-та-мечта – по-изгодни, отколкото предполагате: Ford Mustang

2102
2021

Като нови повечето Coupé-та са скъпо удоволствие. AUTO BILD ще ви представи десет пригодени за всекидневието автомобила с две врати, които са напълно достъпни като употребявани!

Класическите Coupe-та често са считани за скъпи играчки без полезна стойност. Нищо чудно, че по тази причина изживяват трудни времена: производителите ги спират заради лоши продажби или ги заменят с Coupe-та с четири врати. При това голям брой Coupe-та са напълно пригодени за всекидневието. Необвързаните или двойките без деца са напълно щастливи с тях.

Елегантно Coupé вместо як спортен автомобил

Разбира се при Coupé-тата е трудно да стигнете до втория ред седалки – също така предлаганото там място не е особено щедро. Най-вече пространството за главите е недостатъчно заради скосената линия на покрива. Децата и не особено високите възрастни все пак ще издържат отзад за не дълги разстояния. Така или иначе човек пътува до работа най-често сам. Окачването е с комфортна настройка и не пречи на водача в ежедневието.

Ford Mustang: От половин век Ford Mustang е символ на американския начин на живот. Изключение не прави и произвежданото от 2014 г. шесто поколение на модела. За първи от няколко десетилетия насам   моделът се предлага официално в Европа през търговската мрежа на Ford. Външната прилика с оригинала от 1964 г. определено си личи, но въпреки това американците са успели, да направят Coupé-то приятно модерно и актуално. Багажникът на дългото 4,78 метра „диво конче“ побира 408 литра. При актуалното поколение Ford сменя целия мост с независимо окачване. Така Mustang получава сериозни предимства по отношение на управляемостта и сигурността. 4-цилиндровият агрегат на базовата версия първоначално бе трън в очите на пуристите сред почитателите на модела. При това разполагащият с 317 к.с., респективно с 290 к.с. след фейслифта 2,3-литров Ecoboost мотор подхожда по-добре на характера на Mustang от очакваното. Разбира се 5-литровият V8 агрегат изразява най-добре истинския американски начин на живот: неговите 421, съответно от 2017 г. 450 к.с. дават възможност за развиване на максимална скорост от 250 и вземане на спринта от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. За превключването на предавките се грижи или 6-степенна (от 2017 г. – 10-степенна) автоматична трансмисия или 6-степенна механична – последната разбира се с помощта на водача. Поддържаните модели Mustang с 4-цилиндров агрегат се предлагат като употребявани за около 40 000 лв., докато за V8-версията на старо трябва да приготвите още 10 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин