Нашите съвети » Употребявани Coupé-та-мечта – по-изгодни, отколкото предполагате: BMW Серия 4 (F32)

Употребявани Coupé-та-мечта – по-изгодни, отколкото предполагате: BMW Серия 4 (F32)

1802
2021

Като нови повечето Coupé-та са скъпо удоволствие. AUTO BILD ще ви представи десет пригодени за всекидневието автомобила с две врати, които са напълно достъпни като употребявани!

Класическите Coupe-та често са считани за скъпи играчки без полезна стойност. Нищо чудно, че по тази причина изживяват трудни времена: производителите ги спират заради лоши продажби или ги заменят с Coupe-та с четири врати. При това голям брой Coupe-та са напълно пригодени за всекидневието. Необвързаните или двойките без деца са напълно щастливи с тях.

Елегантно Coupé вместо як спортен автомобил

Разбира се при Coupé-тата е трудно да стигнете до втория ред седалки – също така предлаганото там място не е особено щедро. Най-вече пространството за главите е недостатъчно заради скосената линия на покрива. Децата и не особено високите възрастни все пак ще издържат отзад за не дълги разстояния. Така или иначе човек пътува до работа най-често сам. Окачването е с комфортна настройка и не пречи на водача в ежедневието.

BMW Серия 4 (F32): При предлаганата от 2013 до 2020 г. първа генерация на BMW Серия 4 принципно става дума за наследника на Серия 3 Coupé – под ламарините се крие техниката на петвратия ѝ събрат. Смисълът на промяната на името: баварците искат да позиционират притежаващия по-спортни амбиции модел с две врати по-високо по отношение на имиджа. И в действителност нивата на цените са малко по-високи на пазара за употребявани автомобили в сравнение с тези на Серия 3. Вместимостта на багажника на модела е 445 литра – по-малка от тази на конкурента от Инголщадт. Дългата 4,64 метра Серия 4 изпъква със спортна управляемост и фини двигатели. Притежаващите работен обем от 2 литра 4-цилиндрови мотори в 420i, 428i и 430i са с мощност от 184 и 252 к.с. Пуристите сред почитателите на BMW обаче избират чудесния редови 6-цилиндров агрегат. Втората по мощност моторизация след M4 до пролетта на 2016 г. бе притежаващото 306 к.с. 435i. След това ролята се поема от 440i с неговия 3-литров двигател. С 326 к.с. и 450 нютонметра Coupé-то вдига 100 км/ч след пет секунди. За изминаващите големи пробези BMW предлага мотори със самовъзпламеняване – с 4 и с 6 цилиндъра. Диапазонът им на мощност е между 143 и 313 к.с. Като алтернатива на 6-степенната механична трансмисия се предлага автоматична предавателна кутия с 8 степени. Поддържаните модели с 4-цилиндров бензинов агрегат и неголям пробег на Серия 4 стартират от около 34 000 лв.

Още по темата

ƒ