Употребявани Coupé-та-мечта – по-изгодни, отколкото предполагате: BMW Серия 2


17
февр.
2021

Като нови повечето Coupé-та са скъпо удоволствие. AUTO BILD ще ви представи десет пригодени за всекидневието автомобила с две врати, които са напълно достъпни като употребявани!

Класическите Coupe-та често са считани за скъпи играчки без полезна стойност. Нищо чудно, че по тази причина изживяват трудни времена: производителите ги спират заради лоши продажби или ги заменят с Coupe-та с четири врати. При това голям брой Coupe-та са напълно пригодени за всекидневието. Необвързаните или двойките без деца са напълно щастливи с тях.

Елегантно Coupé вместо як спортен автомобил

Разбира се при Coupé-тата е трудно да стигнете до втория ред седалки – също така предлаганото там място не е особено щедро. Най-вече пространството за главите е недостатъчно заради скосената линия на покрива. Децата и не особено високите възрастни все пак ще издържат отзад за не дълги разстояния. Така или иначе човек пътува до работа най-често сам. Окачването е с комфортна настройка и не пречи на водача в ежедневието.

BMW Серия 2: предлаганото от 2014 г. BMW Серия 2 е от изчезващите видове. Заедно с близкия си роднина по отношение на техниката Серия 1 от поколение F20 това е последният компактен автомобил със задно задвижване. За щастие от BMW ще продължат да залагат на класическата концепция на задвижване и при наследника. Серията се счита за нова интерпретация на BMW 2002 от 60-те години на миналия век и притежава практични качества. Багажникът на дългото 4,43 метра седан-Coupé побира до 390 литра. Черешката на тортата е специфичният за марката 6-цилиндров редови двигател. До 2016 г. 3-литровият мотор на M235i бе с мощност 326 к.с. След фейслифта втората най-мощна Серия 2 след M2 бе преименувана в M240i. При този модел под капака работи редови 6-цилиндров агрегат с 340 к.с., който ускорява Серия 2 за 4,5 секунди до темпо 100 км/ч. 4-цилиндровите турбодвигатели са с обем 1,5 или 2,0 литра и разполагат със 136 и 252 к.с. Освен това се предлагат 2-литров дизелов мотор с различни степени на мощността – от 143 до 224 к.с. Трансмисията е или 6-степенна механична, или 8-степенна автоматична. Редовият 6-цилиндров мотор и дизеловият агрегат със 190 к.с. се предлагат и със задвижване на четирите колела. Като употребявани добрите 220i (184 к.с.) стартират от около 29 000 лв.

Още по темата