Употребявани мощни комбита с над 450 к.с.: Audi RS4 Avant

1709
2020

Голяма мощност, отлична управляемост и прилично място: мощните комбита като Audi RS 6 са едновременно спортни и практични автомобили.

На представителите на този автомобилен сегмент не им липсва нищо. Техните потентни 6- и 8-цилиндрови агрегати разполагат с над 400 к.с.. Те обаче не се чувстват в свои води само при висока скорост на магистралата. Благодарение на стегнатото си спортно окачване и отлични спирачки те се представят подобаващо добре и на състезателната писта. Същевременно предлагат доста място за децата и багажа, че дори и за купеното от IKEA обзавеждане. Естествено, че удобно в тях могат да се возят и петима души.

Удоволствието обаче си има своята цена: като нови спортните комбита нерядко струват над 200 000 лв.. При други модели пък загубата на стойност е изключително висока. Разходът на гориво също не малък, така че за този автомобилен сегмент са ви необходими солидни финанси.

Audi RS4 Avant: при пуснатото в края на 2017 г., междувременно вече четвърто поколение на RS 4 от Audi залагат заради строгите разпоредби за вредни газове на намаляване на работния обем. 4,2-литровият атмосферен V8 агрегат на предшественика е заменен от 2,9-литров битурбо V6 мотор. И двата агрегата са с мощност 450 к.с, но модерният турбодвигател разполага с максимален въртящ момент от 600 Нм – със 170 Нм повече. Пуристите са на мнение, че липсва плътния и як звук на двигателя в сравнение с предшественика. Предлагащият се изключително като Avant топмодел на средния клас на Audi е с ограничена на 250 км/ч максимална скорост. Срещу доплащане електронното ограничение може да бъде вдигнато на 280 км/ч. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема от тежащото 1,8 тона комби със серийно двойно задвижване за 4,1 секунди. Вместимостта на багажника е 495 литра. Преди фейслифта от моделната година 2020 г.  RS 4 струваше минимум 160 000 лв. Двегодишните употребявани модели струват от 120 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин