/ Употребявани модели на Hyundai: Hyundai i10

Употребявани модели на Hyundai: Hyundai i10

Автомобилното подразделение на корейския концерн Hyundai направи име с изгодни цени и дълги гаранции. През последното десетилетие качеството на автомобилите се подобри многократно, но те станаха и по-скъпи

Hyundai влезе на европейския пазар през 1991 г. с комапктен седан. Формулата на успеха включваше богато оборудване, дълга гаранция и цени под тези на японската конкуренция. За кратко време на пазара се появи много интересни модели. Днес марката излъчва самоувереност. Кои са силните и слабите страни на съответните употребявани модели на корейците? Колко струват и на какво трябва да обърнете внимание

Hyundai i10

Винаги разполагащият с пет врати i10 се появи със семпла визия през 2008. Централно заключване, електрически стъклоповдигачи и странични въздушни възглавници се предлагаха в по-високото ниво на оборудване. Второто поколение на модела се предлагаше от 2013 до 2019 г. То правеше впечатление на по-зряло и по-модерно – също така се управляваше добре. Дори и десет години след представянето му i10 е сериозна алтернатива на градски автомобил.

Предлаганото място и разнообразието от задвижвания (бензин и пропан-бутан) са убедителни. Моторът с 67 к.с. е достатъчен, а версиите с 87 или 100 к.с. ще се движите наистина бързо. В доклада на TÜV са отбелязани течове на масло и износване на компонентите на окачването. В края на продължителния ни тест имаше проблеми със съединителя.

Цени на употребяваните екземпляри: от 6 000 лв. до 47 000 лв. • средна цена на употребяван автомобил: 24 000 лв. • двигатели от 67 до 100 к.с. • препоръчителен мотор: 87 к.с., 6,2 л А 95 Н на 100 км • сервизни акции: 1 • Euro-NCAP 79 % (4 звезди, 2014 г.).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин