Употребявани кабриолети: BMW Серия 1

2504
2023

С пролетта идва и желанието да караме кабриолети: От доклада на TÜV ще научите кои изгодни модели са добри.

Слънцето се усмихва, сваляйте покрива. Пролетта и повишаващите се температури ни карат да мечтаем за кабрио-сезона. Мнозина обаче не се осмеляват да се насочат към тези модели, тъй като ги считат за прекалено скъпи! Наистина ли е така? На борсите за употребявани автомобили като например autoscout24.de ще откриете голям брой кабриолети на възраст между 10 и 11 години. Нерядко на съвсем прилични цени.

Нашите предложения са в ценовия диапазон от 9.000 до 26.000 лв.   Всички кабриолети имат едно общо нещо: те са поне десет годишни и имат положителен баланс при TÜV. Важното: типичното слабо място на кабриолетите разбира се е покривът. Недостатъчно добрата грижа за покривите от плат и механиката им са причина за проблеми и разходи. Така, че бъдете внимателни при покупка на употребяван кабриолет и проверявайте за течове след измиване на колата на автомивка.

BMW Серия 1

Заводското обозначение на кабриолета с покрив от плат е F23. Той се отличава със здраво окачване, солидна кормилна уредба, добри спирачки и издръжлива ауспухова уредба. С напредване на възрастта и пробега могат да се появят проблеми с окачването и светлините. Хубавото впечатление понякога разваля и течът на масло. Период на производство: от 2008 до 2013 г. • двигатели: 143 к.с. (118i) до 306 к.с. (135i) • цена: от 14.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин