Употребявани кабриолети за под 20 000 лв.: VW Beetle Cabrio

3007
2019

AUTO BILD ще ви даде информация за силните и слабите страни на осем кабриолета от различни ценови класове.

Да се наслаждаваш на лятото – това става най-добре в кабриолет. При чистоновите модели в момента изборът не е голям. За производителите на масови модели, малките продажби на кабриолети не си струват, и затова все повече модели биват спирани от производство.

VW Beetle Cabrio: когато откритият Beetle се появява на пазара през 2012 г., на практика вече е остарял автомобил по отношение на техниката си. Конструиран без MQB-платформата, моделът не може да се възползва от новите технологии, а е базиран на Golf 6. 

Затова пък шикозната каросерия работи доказана техника от голяма серия с турбодвигатели от малкия 1.2 TSI със 105 к.с. до разполагащия с 220 к.с. GTI-дериват. Ако държите много на вътрешното пространство или пък на вместимостта на багажника, значи не сте попаднали на правилното място с този нишов модел.

Техниката е солидна, единствено TSI-двигателят се нуждае от внимателна проверка. Особено версия с малкия работен обем от 1,2 литра има склонност към проблеми с ангренажната верига. Автоматизираният покрив също изисква обстоен преглед. Малкият брой предлагани модели държи високо ценово ниво. Цените стартират от 17 000 лв. (в Германия).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин