Употребявани кабриолети за под 20 000 лв.: VW Beetle Cabrio


30
юли
2019

AUTO BILD ще ви даде информация за силните и слабите страни на осем кабриолета от различни ценови класове.

Да се наслаждаваш на лятото – това става най-добре в кабриолет. При чистоновите модели в момента изборът не е голям. За производителите на масови модели, малките продажби на кабриолети не си струват, и затова все повече модели биват спирани от производство.

VW Beetle Cabrio: когато откритият Beetle се появява на пазара през 2012 г., на практика вече е остарял автомобил по отношение на техниката си. Конструиран без MQB-платформата, моделът не може да се възползва от новите технологии, а е базиран на Golf 6. 

Затова пък шикозната каросерия работи доказана техника от голяма серия с турбодвигатели от малкия 1.2 TSI със 105 к.с. до разполагащия с 220 к.с. GTI-дериват. Ако държите много на вътрешното пространство или пък на вместимостта на багажника, значи не сте попаднали на правилното място с този нишов модел.

Техниката е солидна, единствено TSI-двигателят се нуждае от внимателна проверка. Особено версия с малкия работен обем от 1,2 литра има склонност към проблеми с ангренажната верига. Автоматизираният покрив също изисква обстоен преглед. Малкият брой предлагани модели държи високо ценово ниво. Цените стартират от 17 000 лв. (в Германия).

Още по темата

Card image cap
Renault Kangoo на старо: време е за ремонти…

7
дек.
2017

...които ще ви ударят джоба. Kangoo остарява, но не престава да бъде Renault...

Card image cap
Употребяван автомобил: Peugeot 308 от 8000 лева

1
февр.
2016

Капризният „французин“ - Като употребяван автомобил популярният модел примамва с изгодните си цени. Но дали е добра покупка?

Card image cap
Подценените опасности от окачването

16
апр.
2018

Когато детайлите от окачването се износват бавно, ние почти не го усещаме. Опасните недостатъци се разкриват едва при директно сравнение със здраво окачване