Употребявани кабриолети за под 20 000 лв.: Mini Cooper Cabrio

2507
2019

AUTO BILD ще ви даде информация за силните и слабите страни на осем кабриолета от различни ценови класове.

Да се наслаждаваш на лятото – това става най-добре в кабриолет. При чистоновите модели в момента изборът не е голям. За производителите на масови модели, малките продажби на кабриолети не си струват, и затова все повече модели биват спирани от производство.

Кабриолетът на Mini е класика – за щастие цената му не е прекалено висока и стартира от около 10 000 лв. През първите години на производство качеството и прегледността бяха средна хубост. Подобрение имаше след максималното обновяване на Mini през 2006 г.

Ако чувате смущаващи хъркащи шумове, то е възможно при моделите до 2004 г. проблемът да се дължи на доставяната от Midland Gears трансмисия. Смяната (в Германия) ще ви струва около 6000 лв. Течът на моторно масло е една от вечните теми за Mini. За съжаление и корозията все повече се превръща в проблем. Като цяло стартиралият като премиум продукт Mini може да ви изненада неприятно. Затова при покупка на старо търсете добре поддържани екземпляри. Принципно обновените модели, произведени след 2006 г. са по-добрият избор.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин