Употребявани благородни комбита Volvo V90

1408
2023

Те изглеждат благородно и решават почти всеки проблем по отношение на транспортирането – комбитата от висок клас има много силни страни, а след няколко години като употребявани тези премиум модели става и достъпни.

Комбинацията от комфорт, практичност и динамика впечатлява почитателите на автомобилите. Големите комбита претворяват особено впечатляващо тази комбинация. Комбито е чудесен придружител за всекидневието и за през отпуската – това според мнозина е оптималният вариант, съчетаващ майстор-товарач и лайфстайл автомобил.

Освен това е сравнение с модерните SUV-ове, комбитата имат по-малко тегло и не бият чак толкова на очи. Иначе по отношение на комфорта и пътното поведение те не отстъпват на високите си колеги – стойността им като употребявани също е стабилна.

Volvo V90 (2-ро поколение)

Второто поколение на V90 жертва място и товарен обем в полза на дизайна. Шведите са на вълната на успеха – от 2010 те са част от китайския концерн Geely. V90 се наложи като величина в сегмента на комбитата от висок клас.

Сред силните страни на V90 са богатото му оборудване за безопасност, висококачествените материали и модерният дизайн на екстериора и интериора. Като цяло големият „швед” излъчва спокойствие. За някои той е прекалено модерен, а първоначално концепцията на управление на кокпита с вертикално разположения монитор се натъкна на критики.

Слаби места: по-ранните модели на V90 имат някои детски болести. Висок разход на масло, течове от гарнитурата на цилиндровата глава, като засегнати са както дизеловите, така и бензиновите версии, които са 2-литрови, 4-цилиндрови, независимо от вида задвижване – предно или двойно.

Период на производство: от 2016 • двигатели: 150 до 455 к.с. • най-предпочитана моторизация: D4, 190 к.с. • цени като употребявани; от 35 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин