Употребявани автомобили: Tesla Model S

1411
2023

Тези употребявани автомобили издържат дълго време. Заинтересованите не трябва да се притесняват от големия им пробег – дори и след 200 000 километра тези модели са в добро състояние

Търсите дългосрочна връзка? При тези модели издръжливостта не е само маркетингов похват, а самата истина – те не се страхуват от големите пробези.

Tesla Model S (от 2012 .) – от 40 000 лв.

Макар и мнозина да не вярваха, Tesla Model S е създаден за пътуване на дълги разстояния. Качеството на изработка постепенно ставаше по-добро. Илън Мъск обяве безплатно зареждане до живот, но от повече от шест години този маркетингов трик вече не е актуален.

Иначе неравните фуги, лошата лакировка се компенсират от издръжливостта на батерията и техниката на задвижване – затова модели с пробези от няколкостотин хиляди километра е са рядкост. Слаби места: непременно се опитайте да разберете, как е боравил с батерията предишния собственик. Това можете да направите чрез тест на батерията в TÜV (в Германия), където ще ви информират за здравословното състояние на батерията на автомобила. Или с приложението „Scan my Tesla“. Така ще установите разлики в напрежението между отделните клетки, а също и какъв е броят на бързите зареждания в сравнение с щадящите на уолбокс. При моделите с безплатно зареждане делът на Supercharger-зарежданията е голям, което стресира батерията и тя остарява по-бързо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин