Употребявани автомобили: силните и слабите страни на Volvo V70

0701
2017

Солидна шведска стомана – имиджът в дългосрочен план на Volvo засега се запазва почти ненакърнен. Volvo V70 също почти няма сериозни недостатъци

 

Кормилни накрайници: в статистиката на TÜV V70 не се представя добре – и основната причина за това са разбитите кормилни накрайници. Смяната на накрайниците отляво и отдясно, заедно с регулирането на предното окачване, не е скъпа.

Крайно ауспухово гърне: то започна да корозира около петата година. По-издръжливата алтернатива на оригиналната част е изпускателна система от неръждаема стомана.

Нашият тестов автомобил е V70 2.4D в базовото ниво на оборудване Kinetic. Най-важните екстри: парктроник отзад, навигационна система, темпомат. Като ново това V70 е струвало почти 80 000 лева. За шест и половина година единственият собственик е изминал над 211 000 километра. И те сякаш не са оставили почти никакви следи: минималните следи от удари от камъчета говорят за много километри по магистралите, но като цяло голямото комби изглежда перфектно поддържано. Сервизната книжка е перфектно попълнена от сервиз на Volvo. Търговецът Style Cars в Хамбург иска 15 800 лв. (днес подобен автомобил би струвал около 6000 лв.).

Страхотно: удобни предни седалки със система за защита срещу камшичен удар

Нашето впечатление при шофиране

Добрият външен вид не лъже, V70 се движи като едногодишен автомобил. Нищо не трака, петцилиндровият дизел впечатлява с мощната си еластичност и дрезгавия си глас. Доброто впечатление се потвърждава и на подемника: единствено задните спирачни дискове и гуми трябва да бъдат сменени скоро.

Северна яснота: подреден кокпит с насочена към водача средна конзола. Големият пробег почти не е оставил следи

Извод

 

Volvo V70 е солидно семейно комби. Силните му страни са високото качество, просторния интериор и комфортът. Най-големият недостатък според TÜV са разбитите кормилни накрайници, но смяната им е лесна и относително евтина. Дори и след толкова много километри V70 може да бъде много добра покупка – ако цената е добра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин