AUTO BILD България / Употребявани автомобили: Серия 2 от шоурума или М5 на старо? / Page 2

Употребявани автомобили: Серия 2 от шоурума или М5 на старо?

Серия 2 Active Tourer трябва да докаже, че радостта от шофирането и многото място не се изключват. Като нов 218i струва минимум 53 650 лева. Неговият проблем: за тази сума можете да купите употребявано М5 Туринг…


30
ное.
2016

Но сега нещата ще станат спортни, отправяме се към расовото М5 в цвят Black Sapphire Metallic. Като изключим четирите ауспухови тръби, това е едно дискретно комби с непреходен и елегантен дизайн.

Хубаво е, че дори в един ван откриваме превключвател на режимите на шофиране – от спортни до икономични

Хубаво е, че дори в един ван откриваме превключвател на режимите на шофиране – от спортни до икономични

Черно, широко, мощно. Качваме се. Вълшебен момент: натискането на стартовия бутон. Какъв звук! Десетцилиндровият мотор реве с десетте си гърла, но при работа на празен ход все още звучи миролюбиво. Потегляме. Съединителят на секвенциалната скоростна кутия се отпуска рязко, М5 се изстрелва от паркинга на търговеца с леко придърпване. Внимание, това BMW е сериозна машина! Още при средни обороти то се прави на истеричен състезателен автомобил. Но най-вече продължава да набира обороти, когато мотовилките на 1,5-литровия 3-цилиндров мотор на 218i отдавна биха лежали фино пулверизирани в масления картер. Горната граница на оборотите е при дяволските 8250 об./мин.

Съответно мощна е и тягата – какво изживяване при шофиране само! Ще го кажем съвсем ясно: когато след М5 Туринг директно се прекачите в 218i Active Tourer, ще ви се стори, че не сте седнали в автомобил. А в играчка, която потегля без желание, с клатушкане, задвижвана от странен малък помощен агрегат. От друга страна, М5 Туринг е органичната връзка между човека и пътното платно, нервната система на водача се удължава чрез волана, педалите и задните му части до колелата. И с всеки метър все повече се убеждавате, че идва от моторните спортове този чистокръвен, много фин звяр. Наистина разходите по поддръжката са високи, но който се грижи добре за висококаратовата си рядкост, ще пожъне увеличение на стойността – това е гарантирано.

Продължете на следващата страница …

Още по темата