Употребявани автомобили: комбита за млади бащи до 9000 лева

Голям заден капак, много място, ниска цена: комбитата от среден клас са мултифункционални таланти и често са много изгодни

0301
2017

Нещо важно при покупката на употребявано комби: обърнете внимание на степента на износване на амортисьорите

Семействата, които са в крак с модата, днес притежават компактен SUV или ван. Но и класическото комби от среден клас все още не е за изхвърляне. Детски колички, велосипеди, чували с цимент или големия багаж за отпуската: в задната част има място за всичко. В същото време подобен приятел на семействата не винаги струва 60 000 лева. AUTO BILD огледа паркингите на търговците на употребявани автомобили. Резултатът: дори и под 9000 лева може да откриете сигурни, надеждни и добре запазени майстори-товарачи.

На тези страници ще ви покажем три от тях. Произвежданият от 2000 до 2007 година Ford Mondeo II Turnier впечатлява с перфектно настроеното окачване и предостатъчното място. Първото поколение на Mazda 6 (2002–2008) скъсва със скучния имидж на предшественика 626. При разработката на автомобила явно е обърнато много по-сериозно внимание на елегантния дизайн и спортните динамични възможности, отколкото на вместимостта на багажника.  Забележително голямо товарно отделение ще намерите при произвеждания от 2003 до 2008 година Opel Vectra C Caravan. За разлика от своя лайфстайл наследник Insignia, при който не е обърнато толкова голямо внимание на практичността, Vectra Caravan все още се отличава с класическите комби-добродетели.

 

Прилични материали и добър обзор в Mondeo. Типично за Ford: предно стъкло с подгряване

При Mazda сякаш се усеща духът на Alfa Romeo. Лакът по средната конзола се износва относително бързо

Имитацията на дърво и плюшената тапицерия на седалките създават уютната атмосфера в интериора на Vectra Elegance

Нещо важно при покупката на употребявано комби: обърнете внимание на степента на износване на амортисьорите и съединителя. Повечето комбита биват товарени догоре, а когато са теглили и ремаркета, често се е налагало да се „бъхтят” на границите на възможностите си. На следващата страница може да прочетете какво още не бива да пропускате при покупката семейно комби.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин