Употребявани автомобили: екзотики за малко пари

1501
2017

Предпочитате да купувате дрехите си от дизайнерски бутици, а не от H&M, избирате старателно хранителните продукти и почивате при разходки с планински велосипеди, а не в огромен All inclusive хотел на плажа? В този случай вероятно не харесвате колите, паркирани на всеки ъгъл. На тази страница ще ви покажем 6 автомобила от 5 класа, които са изключително индивидуални – и струват максимум 20 000 лева. От мъника Lancia Ypsilon, който се предлагаше с безброй комбинации на цветовете и оборудването, до луксозния лайнер Cadillac STS, който се управлява значително по-европейски и динамично, отколкото си мислят мнозина. Общото при всички тях: високата загуба на стойност ги превръща в изключително изгодни оферти на пазара на употребявани автомобили!

Cadillac STS: подценяваният „американец”

Cadillac. Тази марка е позната в Германия, но много често мнението за нея е грешно. Времената на люлеещите се хромирани „кораби” са отминали отдавна. Луксозно оборудвания STS (2003–2012) се управлява не по-малко пъргаво от BMW Серия 7. Най-сериозният му недостатък: твърде малко дилъри и сервизи.

Saab 9-5: всичко друго, но не и обикновен

Вечният „швед”! Saab 9-5 се произвеждаше 13 години. 9-5 Sport Combi предлага обичайният за класа си комфорт и много място. Който иска да се наслади на истинско Saab-усещане, трябва да избере 4-цилиндровия турбодвигател. В никакъв случай не купувайте V6 дизеловия модел!

Honda Legend: високотехнологичният „японец”

Фактът, че Honda произвежда великолепни двигатели и страхотни спортни автомобили, е всеизвестен. Последното поколение на Legend (2006–2010) освен фино и луксозно оборудване предлага и високотехнологично двойно задвижване и тих като призрак V6 двигател с мощност 295 к.с. Моделът е изключително рядко срещан.

Lancia Ypsilon: няма по-фин малък автомобил

Хромирана радиаторна решетка, двуцветно лаково покритие, тапицирани с Alcantara седалки и арматурно табло: Lancia Ypsilon (2003–2011) е оборудвана толкова изискано и богато, колкото никой друг сериен малък автомобил. В техническо отношение моделът е много близък роднина на Fiat Punto II.

Volvo C30: красивият „швед”

В компактния клас моделите със силен характер са рядкост. Все пак успешните модели се опитват да допаднат на масите, при тях няма място за дизайнерски експерименти. Ярко изключение от това правило е Volvo C30 (2006–2012). Но бъдете внимателни с 1.6D – висока вероятност от повреди на турбокомпресора!

Jaguar X-Type Estate: Jag за семейството

Когато търсите семейно комби, последната марка, за която ще се сетите, е Jaguar. Но от 2004 до 2009 година британците предлагаха X-Type Estate на базата на солидния Ford Mondeo – и то дори с нетипичния за Jaguar дизелов двигател. Така този Jag бе напълно пригоден и за семейството.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин