Упоритите атаки на препаратите за зимната обработка на пътищата

2202
2017

Американците с 15 милиарда долара назад за 5 години заради щетите по автомобилите , причинени от обработката на пътищата през най-студения сезон

Според ново проучване на Американската автомобила асоциация, шофьорите в САЩ са похарчили 15,4 милиарда долара за последните 5 години, или около 3 милиарда годишно, за поправянето на щети от ръжда, причинени от обработката на пътищата през зимата. Това означава, че средно на автомобил са отделени по 490 долара за ремонт. От организацията отбелязват, че щетите могат да засегнат възлови компоненти на превозното средство, включително спирачни тръбопроводи, горивопроводи и ауспухова система.

От ААА дават някои препоръки за това как да бъде „контраатакувана“ ръждата, като всичко се свежда до това да държите колата далеч от вредните препарати срещу обледеняване. Те остават течни дори при ниски температури, което позволява проникването им дори в труднодостъпните зони на превозното средство, където солта може да не достигне. За да избегнете неприятности, се уверете, че вашият автомобил е почистен и обработен с вакса преди зимата. Измивайте често дъното му и направете по-сериозно цялостно измиване в края на сезона. Освен това се препоръчва избягване на пътищата преди, по време на и след бури, когато пътната настилка бива обработвана, и се обръща внимание на освежаването с боя на местата, одраскани от камъчета.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин