Уникално BMW 850 CSi се продава на търг


23
сеп.
2020

Първото поколение серия E31 беше лицето на BMW в категорията Gran Tourismo през 90-те години. Предлагаше се и с V8, но във версия V12 беше най-достолепен. Могъщият 850CSi, се доближава най-много до M8, който така и никога не влиза в масово производство. Неговият смучещ V12 генерира 380 к.с. и 550 Нм максимален въртящ момент от работен обем от 5,6 литра. Двигателят S70B56 също така е използван за база при задвижващия агрегат в легендарния McLaren F1.

Скоростната кутия във всички Csi е ръчна, което в наши дни би било немислимо в комбинация с V12. CSi се различаваше от по-маломощните си събратя по различните брони, по-твърдото и по-ниско окачване и различното предавателно число на кормилното управление. В целия свят от топмодела са направени само 1510 броя. Номер 162 сега се продава на търг в САЩ през сайта carsandbids.com. Вероятна няма втора „осмица“ като тази!

Ако не бяха следите от употреба по волана, тази 850-ка би изглеждала като току-що излязла от шоурума.

Уникална цветова комбинация

От една страна, това е така заради отличното състояние на автомобила. Километражът показва само 39 700 мили (ок. 64 000 километра), а колата е щателно поддържана съгласно сервизните указания. Според продавача пепелникът е сменен, за да се гарантира отличното състояние на купето. Снимките доказват това, освен нормалната патина, няма никакви следи от износване. Това, което е наистина специално обаче, е комбинация от индивидуалния цвят Daytona Violet отвън и Lotus White и Daytona Violet отвътре. Според специалистите по Серия 8 на 8coupe.com тази комбинация е изпълнена само веднъж.

Петима предишни собственици

Въпреки ниския си пробег това 850CSi е имало петима предишни собственици, от които продавачът познава четирима – поне според данните в обявата. Наддаването продължава до 24 септември. В момента най-високата оферта е 64 000 щатски долара, което съответства на малко под 110 000 лв. Вероятно обаче „баварецът“ ще постигне доста по-висока цена, тъй като топекземплярите с малък пробег обикновено прескачат границата от 200 000 лева. А този може да постигне и доста по-висока.

Daytona Violett Individual подходжда идеално на „осмицата“.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >