Уникален SLR McLaren със 750 к.с.

1109
2019

Атрактивна външност, внушителна мощност: този тунингован SLR McLaren е един от най-вълнуващите модели на Mercedes. Кристално-белият „спортист“ е обявен за продажба!

Нито един друг автомобил не поляризира мненията, както Mercedes SLR McLaren, тунингован от специалистите от FAB Design. Под името  „FAB Desire“ швейцарците продават на сайта си този супер-болид с впечатляваща визия и 124 к.с. плюс по отношение на мощността в сравнение със серийния вариант. От 2005 г. са възникнали не повече от 15 екземпляра от тунингования SLR. Един от тях в момента се продава: специалистите на тема Daimler от „Klassen Automobile“ предлагат кристално бял Mercedes SLR McLaren във версия FAB Design. Със 750 к.с., специален пакет за каросерията и уникален цвят!

По-широк, по-наточен и по-екстремен от оригинала

Според обявата този McLaren-Mercedes е единственият произведен в бяло SLR. В комбинация със сребристите 21-цолови джанти и червено-белия интериор този модел е повече от специален. Тунинг-специалистите са преработили сериозно каросерията, като модификациите не са незначителни. Освен ръбестата предница с чудовищната решетка и внушителната задница с огромен спойлер, впечатление правят най-вече шестте странични тръби, които навремето бяха и серийни. Като цяло тунингованият McLaren изглежда по-широк, по-наточен и по-екстремен от стандартния модел.  Погледът във вътрешното пространство засилва това впечатление: интериорът е почти изцяло издържан в цветовете червено и бяло, като единственото изключение представляват сребристите апликации в средата на кокпита. Там освен това пише „SLR 750“, както и на мокета и по праговете на вратите. Който очаква тук лукс, ще бъде разочован: в обявата се споменават само автоматична климатична инсталация, аудиосистема и централно заключване.

Под капака на този супер-Benz работи 5,4-литров V8 агрегат. машината разполага със 750 к.с. и невероятните 1080 Нм максимален въртящ момент –  с 300 Нм повече от сериен SLR! Увеличената мощност позволява скорости над 300 км/ч, при което „Klassen Automobile“ обявява максималното темпо на 335, а FAB Design говорят за ограничени 310 км/ч. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема от тежащия 1,8 тона Mercedes за 3,6 секунди. Трансмисията е 5-степенна автоматична.

Пробегът и цената на SLR McLaren

Този най-мощен сред известните сериен SLR е от първа ръка, няма произшествия и е в отлично състояние. Боята му е оригиналната. Суперспортистът не е каран много – километражът показва 11 500 километра. Хората от „Klassen Automobile“ искат 600 000 лв. за този SLR! Цените на употребяваните Mercedes SLR са в диапазона от 400 0000 лв. до 1,8 милиона лева, при което по-скъпите автомобили са специални модели като 722 S.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин