Ретро » Уникален Jaguar E-Type дебютира на Платинения юбилей на Кралицата

Уникален Jaguar E-Type дебютира на Платинения юбилей на Кралицата

0906
2022

Jaguar Classic представи спортната икона E-Тype на юбилейния Платинен конкурс на Кралицата на 5 юни 2022 г. Реновирането включва множество подобрения, извършени от експертните техници в Classic Works, и нова боя син металик, вдъхновена от Union Jack.

Уникалният E-Тype направи своя дебют заедно с петнадесет емблематични автомобила Jaguar, които участват в Юбилейния конкурс, включително селекция от исторически важни Jaguar E-Тype, изцяло електрически състезателен автомобил I-PACE eTROPHY и още седем автомобила, всички превозващи популярни дами от обществото.

Jaguar Classic създава красиво изработени E-type, като възстановява моделите от Series 1 до оригиналната им спецификация. Създаденият E-type е поръчан от клиент, който има специални изисквания. Той е пожелал роудстър, произведен в годината, в която е роден, и завършен по индивидуален проект. Екипът на Jaguar Classic проследява Series 1 E-type, и открива модел, който е бил произведен само два дни след датата на раждане на клиента.

През следващите 12 месеца автомобилът претърпява цялостна реконструкция, като се започва с каросерията. Решен в уникален металик, вдъхновено от синьото на Union Jack, след множество консултации и пробни творения, се създава перфектният нюанс за няколко седмици.

Интериорът по поръчка включва впечатляваща кожена тапицерия, завършена в нюанс на червено, вдъхновена от емблематичните британски пощенски кабини, ръчно изработена в Jaguar Classic Works.

Водещият Bespoke инженер в Jaguar Classic, Стивън Холис, коментира: „Да можеш да осъществиш визията на клиента за неговия мечтан E-Тype е изключително удовлетворяващо. Резултатът е единствен по рода си автомобил, който демонстрира пълния спектър от възможности, предоставени от екипа на Jaguar Classic. А Платиненият юбилеен конкурс на Кралицата е най-доброто място, на което може да се появи за първи път!”

След завършване на сглобяването на каросерията и боядисването, инженерният екип се заема с преоборудването на механичните елементи. Оригиналният 4,2-литров редов шестцилиндров двигател е заменен от по-голям 4,7-литров, осигуряващ превъзходна мощност. Той е оптимизиран за шофиране по пътищата и съчетан със специално разработената петстепенна скоростна кутия на Jaguar Classic, за по-плавно, по-тихо и по-изискано придвижване.

Подобреното окачване гарантира, че шасито може да използва мощността, осигурена от задвижването, докато по-широките колела, гуми и подобрените спирачки осигуряват превъзходно сцепление и увереност на водача. Спортният ауспух и колекторът гарантират, че саундтракът на E-Тype отговаря на неговия динамичен характер.

Съвременните технологии включват свързаност от 21-ви век, осигурена от класическата информационно-развлекателна система – комбинираща контроли на сензорен екран, сателитна навигация и Bluetooth, който е идеално съобразен с останалата част от автомобила. Мощните LED светлини също така осигурява осветление по съвременните стандарти за допълнителна увереност при шофиране през нощта.

Серия от ексклузивни детайли по поръчка допълват автомобила, като този E-type включва няколко елемента, вдъхновени от лимитираната колекция E-Тype 60.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин