Ултраспортният GT R Pro и G-клас събират тълпи на щанда на Mercedes


12
окт.
2019

Очакван от всички почитатели на модерните автомобили, Автомобилен салон София (12-20.10) отвори врати вчера и ще предложи на гостите всичко най-добро на пазара на нови автомобили. Mercedes-Benz е от марките с традиционно силно присъствие като и тази година оторизираният дистрибутор на немската автомобилна компания у нас – Силвър Стар представя най-атрактивните модели от премиум сегмента.

Както отбеляза на пресконференцията днес Изпълнителния директор на компанията това е второ участие на Автомобилен салон София и на тазгодишното изложение Силвър Стар стартира ударно, представяйки в „Интер Експо Център” 9 нови автомобила, появили се на пазара в последните 12 месеца. В допълнение са приготвени и много приятни изненади за посетителите и участниците на салона.

Своята премиера на българския пазар чества флагманът в SUV сегмента GLS. Внушителният всъдеход демонстрира увеличени размери, нови опции за пътуващите на втори и трети ред седалки, както и абсолютно променено излъчване на интериора. Редом до него марката показва новия GLE с 6+1 места, фейслифт версиите на популярните у нас GLC SUV и GLC Coupé, както и иконата, честваща 40 години G-Class. Обновяването на гамата е почти напълно завършено и се очаква в близките месеци към нея да се присъединят следващото поколение GLA и изцяло новият 7 местен компактен GLB.

Освен всъдеходите, на щанда на Mercedes-Benz в зала 3 могат да бъдат видяни младежките CLA и A-Class седан, които са рекордьори в класа си по коефициент на челно съпротивление. Те са и последните попълнения към гамата премиум компактни автомобили, които са оборудвани с почти изцяло създадената в България система MBUX.

Невероятната картина се допълва от изключителния GT 4-Door Coupé, спечелил сърцата на почитателите на високоскоростните приключения и уникалният GT R Pro –представител на ограничената серия от 750 автомобила.

Освен представянето на автомобилите, участващи на изложението, акцент по време на пресконференцията бе и системата MBUX, за която говори в подробности Иван Симеонов, продуктов мениджър за леки автомобили Mercedes-Benz. Дигитализацията на света предполага промяна в начина, по който контактуваме и възприемаме всичко около нас. За Mercedes-Benz развитието на технологиите и вграждането им в ежедневието е един от основните приоритети и затова свидетелства изключително усъвършенстваната система MBUX. Призната от специалистите като най-добрата инфоразвлекателна система в индустрията, Mercedes-Benz User Experience може да бъде идентифицирана като душата на автомобила и вече почти цялата гама на марката е оборудвана с нея, като обликът ѝ се допълва от широкоекранно дигитално табло, даващо почти безкрайни възможности за персонализиране. Отличителна черта на системата е и способността ѝ да се адаптира и самообучава спрямо навиците на потребителя.

В допълнение на богатата гама от модерни премиум автомобили от Силвър Стар тази година са подготвили и много активности на своя щанд, където гостите ще могат да участват в интерактивни игри, обвързани с бранда Mercedes-Benz.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин