Ултраскъп McLaren Speedtail с 1070 к.с. катастрофира на пистата!

1411
2020

Разходка на пистата завърши доста зле за този рядко срещан McLaren Speedtail: разполагащият с 1070 к.с. болид се изплъзна на водача си и катастрофира!

Ултрарядък и невероятно скъп McLaren Speedtail катастрофира по време на дни на пистата McLaren на Fuji Speedway в Ояма (Япония).  Възможната причина за произшествието: пистата Fuji е била мокра, а гумите на британската „бегачка“ – още студени. Притежателят на този Speedtail е получил колата си преди 2 месеца и изглежда все още се е затруднявал с хипермощността на своята покупка.

Разходите за ремонт – шестцифрена сума!

Speedtail е най-бързият сериен автомобил на McLaren с максимална скорост от 403 км/ч. Неговият хибриден мотор разполага с 1070 к.с. и спринтира за невероятните 12,8 секунди от темпо 0 до 300 км/ч. Само  106 екземпляра ще бъдат произведени от модела. Цената му като нов е около 4,8 милиона лева. В Япония са доставени три екземпляра Speedtail – всички лакирани в бяло. При катастрофата не е ранен никой, а катастрофиралият McLaren Speedtail може да бъде ремонтиран. Операцията обаче няма да бъде никак евтина: сумата ще е шестцифрена, но вероятна автомобил от подобен род е добре застрахован. Все пак трябва да отбележим, че вместо да държи колата си в гараж, собственикът ѝ я е извадил на пистата. Между другото: собственикът явно не е приел много болезнено катастрофата със своя Speedtail, тъй като е продължил участието си на пистата – с другия си докаран автомобил McLaren Senna.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин