AUTO BILD България / Ултрарядко Ferrari Sergio на аукцион

Ултрарядко Ferrari Sergio на аукцион


27
апр.
2018

Едно от най-редките Ferrari-та на всички времена ще бъде предложено на аукцион на 12 май т.г. Колекционерите ще наддават за Sergio by Pininfarina по време на събитие, организирано от RM Sotheby’s в Монако. За първи път бройка от уникалната серия излиза за продажба. Sergio дебютира през 2015, базирано на 458. На последния модел дизайнерите на Pininfarina преработват предната и задната част, а за задвижването се грижи 4,5-литров V8 със 605 „коня“ от Speciale. Моделът е кръстен на починалия през 2012 Серджо Фарина, легендарния ръководител на компанията. Аукционният автомобил е на практика фабрично нов – бившият му собственик, нигерийски петролен магнат, по данни на аукционната къща е карал колата по-малко от 200 км. Очаква се Ferrari-то да постигне цена от около 3 млн. евро.

Още по темата

Card image cap
Открито удоволствие: Ferrari J50

15
юни
2017

Лятото дойде и едно от предимствата му е, че можем да караме кабриолети. Представяме ви най-интересните модели, които предстои да се появят на пазара до 2021 г.

Card image cap
Ето го новия G-клас

4
ян.
2018

Официалната премиера на „римейка“ на легендата е насрочена за 15 януари, но в Интернет пространството вече се появиха снимки на новия модел

Card image cap

В последния брой:

Архив >