Ултрамощно комби: Golf Variant R като изгоден употребяван автомобил

2308
2023

В Германия Golf е институция. Но популярният модел от Волфсбург се среща често по пътищата не само като класически хечбек с пет врати – комби версията, наречена „Variant“, също е много популярна. Ако има нужда от много място в ежедневието, но не искате да карате скучен семеен автомобил, ще трябва да се преориентирате към топмодела R.

„Ракетата“ с четирицилиндровия бензинов двигател и мощност 320 к.с. обаче далеч не е евтина. В момента (по цени за Германия) VW иска за потентното комби минимум 56 480 евро (ок. 113 000 лева). Предложенията на пазара за употребявани автомобили са значително по-достъпни. В зависимост от възрастта и състоянието на избрания екземпляр, можете да спестите доста пари.

Ако започнете търсенето си по-общо и изкарате всички Golf Variant, които в момента са на пазара за употребявани автомобили в Германия, ще видите общо 4178 предложения. Но ако поставите филтри за минимална мощност до 300 к.с. и ограничите максималния пробег до 20 000 километра, ще останат само 42 оферти – за VW Golf Variant R.

Дебелият кожен волан подхожда на R точно толкова добре, колкото и спортните седалки с отличителната шарка на тапицерията.

Най-евтините екземпляри са от поколението на предшественика Golf VII с 300 к.с. Актуалният Golf VIII генерира с 20 к.с. повече и се очаква да попаднете на автомобил в по-добро състояние заради по-късната година на производство. А това не е маловажен критерий при комби с толкова мощен двигател.

Суперкомби само на 8000 километра

VW Golf R Variant, който очаква своя нов собственик в Autohaus Stoll в германския град Льорах (федерална провинция Баден-Вюртемберг), демонстрира на колко изгодни предложения за Golf R биха могли да попаднат търсачите на много конски сили. С първа регистрация от януари 2022 г. бялото комби от Волфсбург е на малко повече от година и половина. Пробегът е нищожен: единственият собственик до момента е изминал с автомобила само 7990 километра.

По отношение на оборудването Golf-ът със задвижване на четирите колела може да предложи почти толкова, колкото и по отношение на мощността. Предлаганият за продажба автомобил впечатлява с навигационна система, Full LED фарове, спортни седалки, зимен пакет и тризонов автоматичен климатик. Но разбира се, най-важният акцент е задвижването, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за под 5 секунди.

Разбира се, подобен топмодел не може да бъде евтин. Въпреки това обявената цена от 43 990 евро (ок. 88 000 лева) ще позволи на някого да реализира мечтата си за R комби,спестявайки над 12 000 евро (ок. 24 000 лева).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин