Ултраикономичен дизел срещу хибрид: кой е по-добрата покупка на старо?


13
май
2019

Вибрациите и тресенето при стартиране са чужди на предлагания Prius. Мощността на двигателя с вътрешно горене и на двата електромотора (по-малкият се ползва предимно като генератор и стартер) се контролира от планетарна безстепенна трансмисия. Монотонният звук на двигателя и забавените реакции при ускорение вероятно няма да допаднат на всеки водач. Но пионерът на хибридите Prius блести със своя имидж на екологичен автомобил. В това отношение пестеливото джудже на VW изостава – въпреки скъперническия си разход.

Извод

И двата автомобила предлагат радост от шофирането, но въпреки сложната техника пестеливците ще открият по-балансирания употребяван автомобил при Prius. Polo BlueMotion ни харесва с обикновената си, но ефективна техника за пестене на гориво, обаче е жертва на домашния дизелов скандал и поради това не е особено препоръчителен.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Mazda MX-5 на старо: расова отгоре, ръждива отдолу

24
юли
2017

Mazda MX-5 има много от талантите на английските роудстъри, които вдъхновили създателите му. За съжаление страда от преждевременна ръжда

Card image cap
Пет факта, които трябва да знаете за ретрофитите

25
май
2017

На пазара се появяват все повече ретрофитни LED лампи и затова става все по-важно да знаем как да разграничаваме висококачествените продукти от останалите

Card image cap
100 000 км с компактния Fiat: браво на Bravo!

3
сеп.
2017

Доскоро Fiat не се представяше добре в продължителните тестове. До този автомобил, който отхвърля всички предразсъдъци: отличен (6) за най-добрия италианец досега!

Card image cap
Употребявани автомобили: за какво да внимаваме в пъстрия свят на Smart?

9
мар.
2017

В интернет е пълно с евтини Smart-ове на малко километри. Мини-автомобил с макси-проблеми?

Card image cap

В последния брой:

Архив >