Ултраикономичен дизел срещу хибрид: кой е по-добрата покупка на старо?


13
май
2019

Вибрациите и тресенето при стартиране са чужди на предлагания Prius. Мощността на двигателя с вътрешно горене и на двата електромотора (по-малкият се ползва предимно като генератор и стартер) се контролира от планетарна безстепенна трансмисия. Монотонният звук на двигателя и забавените реакции при ускорение вероятно няма да допаднат на всеки водач. Но пионерът на хибридите Prius блести със своя имидж на екологичен автомобил. В това отношение пестеливото джудже на VW изостава – въпреки скъперническия си разход.

Извод

И двата автомобила предлагат радост от шофирането, но въпреки сложната техника пестеливците ще открият по-балансирания употребяван автомобил при Prius. Polo BlueMotion ни харесва с обикновената си, но ефективна техника за пестене на гориво, обаче е жертва на домашния дизелов скандал и поради това не е особено препоръчителен.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Second Hand: Оpel Zafira B – любимецът на татко

23
юни
2017

Седемместният модел на Opel е идеален за семейното всекидневие.

Card image cap
Първа помощ при „паднал“ акумулатор

25
май
2017

При много от модерните автомобили задният капак, капакът на резервоара, паркинг спирачката или шибедахът се задействат електрически. Какво става обаче, ако акумулаторът се изтощи?

Card image cap
Jaguar S-Type на старо: проблеми, лош късмет и повреди

14
ное.
2017

По-старите S-Type създаваха много проблеми, но по-новите екземпляри са значително добри.

Card image cap

В последния брой:

Архив >