Ужасяваща катастрофа във Формула 3

Шок в Австрия: първото състезание от Формула 3 в рамките на DTM на пистата „Ред Бул Ринг“ беше прекратено след тежък инцидент


21
май
2016

Сериозна катастрофа леко помрачи първото състезание от европейския шампионат Формула 3 на пистата „Ред Бул Ринг“ в Австрия. Седем минути преди края на състезанието дъхът на зрителите и хората в боксовете спря, в пресцентъра се възцари тишина. Пилотът на Carlin Райън Тветър се завъртя, след като излетя от пистата, после отново се върна на нея, но колата му остана в покой. Зи Конг Ли не успя да избегне своя съотборник и удари задната част на спрелия болид. Колата на китаеца направи лупинг във въздуха и остана неподвижна в чакъла.

Докато Твитър успя да излезе сам от колата си и почти без наранявания, Ли трябваше да бъде изваден от спасителите. По-късно организаторите разпространиха информацията, че китаецът бил контактен и бил закаран в болница за допълнителни изследвания. Педро Пикет (Van Amersfoort Racing) също не успя да заобиколи спрелия болид и беше третият участник в катастрофата, но се размина без наранявания.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин