Удълженият Nugget Plus: Transit Custom за къмпинг

Като версия Plus Westfalia преработи Ford Nugget до пълноценен кемпер. Благодарение на удълженото междуосие в машината вече има и място за тоалетна

1901
2018

С новия Westfalia Nugget Plus Ford представя на изложението CMT 2018 за първи път дълга версия на своя класически кемпер. Благодарение на добавените 36 см в интериора се открива място за допълнително оборудване. Високият покрив е модифициран спрямо новите размери – издава го извивката отгоре. Иначе Ford Westfalia Nugget Plus приема формата на своя малък брат. Най-важното подобрение е в задната част на кемпера – за първи път в историята си Nugget разполага с тоалетна и мивка. Резервоарите за чиста и за отпадъчна вода поемат по 42 л. Не се налага човек да се отказва и от взимане на душ. Е, при ниски температури тази операция е само за сурови типове, тъй като душът се намира отвън, от задната страна на кухнята. Санитарният възел е отделен от зоната за готвене и хранене посредством преграда. За приготвянето на нещо вкусно можете да използват газовите котлони. В кухненското оборудване влизат още мивка и охладителна кутия с компресор и обем 40 л.

Въпреки увеличените размери цената на Ford Westfalia Nugget Plus остава малко под 120 000 лева. За сравнение: класическата модификация Nugget излиза около 106 000 лв. Освен върху оборудването за баня допълнителното пространство в Nugget Plus играе положителна роля и по отношение на мястото за съхранение: шкафът за дрехи е станал малко по-голям, а зад тоалетната има нов шкаф със закачалки. При разпределението на кокпита от Westfalia залагат на това, което добре познаваме от досегашния модел. В “дневната” има канапе, предвидено за двама трима души – стига да не са прекалено едри. Когато седалките на водача и пасажера до него бъдат завъртени на 180 градуса, се открива място петима души около масата – но внимавайте с коленете! Който има дълги крака, задължително ще има „лек флирт” с човека пред себе си. Спи се в легло под покрива с размери 1,40 х 2,10 м, както и на канапето, което се трансформира.

За база на Ford Westfalia Nugget Plus е използван Ford Transit Custom Kombi, който в сравнение със стандартния Transit Custom има удължено с 367 мм междуосие. За задвижването отговаря 2-литров дизел – по избор на клиента със 130 к.с./385 Нм или 170 к.с./405 Нм. За предаването на мощността се грижи или 6-степенна ръчна трансмисия, или 6-степенна автоматична. От Westfalia предлагат и различни варианти за прозорците, както и Outdoor-пакет със столове и маса за къмпинг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин