Удар от съперник попречи на Иван Влъчков да е на подиума на Нюрбургринг


16
сеп.
2017

Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков бе ударен от съперник и това му отне възможността да се качи на подиума в първото състезание в класа на аматьорите в последния кръг от Европейските серии GT4 на Нюрбургринг.

Влъчков, който за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, се движеше на 3-а позиция в класа си до последния завой. В него обаче той бе ударен отзад от Роми Дел’Антония с Мазерати. Това нанесе повреди по колата и Иван трябваше да спре за няколко секунди, след което при втория опит успя да рестартира колата.

Той финишира 5-и в своя клас и на 23-о място в общото класиране. След финала обаче логично Дел’Антония получи наказание за предизвикания инцидент – добавяне на секунди към общото му време. Така Иван се придвижи едно място напред и бе класиран 4-и.

„В крайна сметка сме четвърти, което е малко удовлетворение, защото Иван показа добра тактика в състезанието и напълно заслужаваше да бъде на подиума“, каза личният мениджър и баща на пилота Стамен Влъчков.

Влъчков участва в предишните два кръга от шампионата на Словакия Ринг и Зандвоорт и записа победа, едно 2-о и едно 3-о място. В генералното класиране преди текущия кръг в Германия, Иван заема 7-ото място и има всички шансове да подобри позицията си.

Още по темата

Card image cap
Опасните закачки на Нико и Люис

6
юли
2016

Съперничеството в Mercedes продължава: Докато Люис в гнева си унищожава стая, Нико се бори за удължаване на договора си.

Card image cap
18-годишен българин с победа в GT4

17
юли
2017

Иван Влъчков триумфира при първото си състезателно каране на родния суперавтомобил SIN R1 GT4

Card image cap
21-годишна красавица е механик в DTM

11
сеп.
2016

Ясмин Ротер има професия, за която много мъже могат само да си мечтаят: 21-годишната дама работи като механик –  тя е единствената жена с тази длъжност в Германския туристически шампионат (DTM).

Card image cap
Гьошев отново по рали отсечките?

25
мар.
2017

Петър Гьошев и Димитър Спасов могат да се появят по трасетата в края на сезона, стана ясно от интервю с треньора в Hyundai Racing Trophy

Card image cap

В последния брой:

Архив >