Тokyo Motor Show 2017: това ще ни покаже Mazda


10
окт.
2017

Японските производители на автомобили използват предстоящия автосалон в Токио (28-ми октомври до 5-ти ноември 2017 г.), за да покажат колко се може по-интересни новости. От Mazda също са приготвили няколко такива.

Особен интерес буди близката до серийната версията концепция на „компактен хечбек“. С него Mazda иска да представи новата си архитектура. Под капака ще бъде бензиновият агрегат Skyactiv-X, наричан също и „Diesotto“.  Иначе казано става дума за следващата Mazda 3, която заедно с новия двигател ще се появи в Европа през 2019 г.

Освен това ще бъде показана дизайнерска студия – на публикуваните досега скици личи елегантен автомобил с четири врати в стила на Mercedes CLS. Впечатление прави дългата предница на автомобила. За останалото можем само да спекулираме: нов топмодел в стила на Xedos-моделите от 90-те? Евентуално с ванкелов двигател?

Доста конкретен е един от моделите на Mazda за Токио, който обаче няма да пристигне в Европа: CX-8, голям SUV с три реда седалки и усъвършенстван 2,2-литров дизелов мотор. Моделът ще се продава в Япония от декември 2017 г.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >