Т6.1: първото дигитално поколение на легендарния „Bulli” поема своя път

1501
2020

Т6.1 предлага отлична маневреност и комфорт

Новата кормилна уредба с електромеханичен сервоусилвател използва по-директно предавателно число от използваните в предходните модели системи и това прави Т6.1 осезаемо по-маневрен и прецизен. За да се използва възможно най-добре потенциалът на новата кормилна уредба в съчетание с новата гама гуми, оптимизирани специално за снижаване на съпротивлението при търкаляне, настройките на конвенционалното и на адаптивното окачване са усъвършенствани допълнително с цел повишаване на комфорта на возене и на динамиката на пътя. С внедряването на системата за управление на ходовата част DCC от второ поколение, възможностите за настройка са разширени значително и избирайки режима на движение, водачът вече може да зададе желаната степен на амортизация почти безстепенно чрез плъзгач. При конвенционалните системи на окачване, режимът на работа на амортисьорите се регулира в зависимост от техния ход, с което се гарантира хармоничното поведение на T6.1 независимо от степента на натоварване. Гамата от познатите електронни системи за контрол на сцеплението и работата на спирачната система е разширена с добавяне на функцията XDS, която подобрява допълнително управлението и сцеплението на Т6.1 чрез прилагане на прецизни спирачни импулси. Благодарение на комбинацията от електромеханичното сервоуправление, системата за контрол на поведението и динамиката на пътя и адаптираните настройки на ходовата част, T6.1 демонстрира сериозен напредък по отношение на маневреността, лекотата на управлението и удоволствието от шофирането. При това новият модел се отличава и с обичайното високо равнище на комфорт на возене – дори и при пътуване на по-дълги разстояния.

Т6.1 вижда и усеща своето обкръжение

Спектърът от нови системи се допълва и от функцията за разпознаване на пътните знаци. За да се гарантира спокойствието на водача при извършване на маневри, при новия T6.1 се използва адаптирана версия на познатата от Crafter функция за странична защита, която намалява риска от повреди с помощта на ултразвукови сензори. Асистиращата система при напускане на мястото за паркиране на свой ред предпазва от възникване на злополуки при движение на заден ход – системата предупреждава водача при установяване на приближаващи напречно зад автомобила моторни превозни средства, пешеходци или велосипедисти. Ако водачът не реагира на подадения предупредителен сигнал, система преминава към активна намеса чрез задействане на спирачките. Част от стандартното оборудване на версиите в гамата на новия T6.1 е и новата асистираща система за противодействие на страничен вятър, която автоматично стабилизира автомобила при усилване и бурни пориви на страничния вятър. Новост е и опционалната система за автоматичен контрол на дистанцията ACC, която в съчетание с DSG трансмисията вече предлага функция „Stop and Go”, с която Т6.1 спира и потегля отново самостоятелно веднага след като автомобилът отпред потегли, осигурявайки допълнителен комфорт при движение в градски условия или в задръстване.

Новият Т6.1 залага на свръхмодерни TDI двигатели

Задвижването на новия модел се осигурява от съвременни дизелови двигатели. Ефективният турбо дизелов агрегат със система за директно впръскване на горивото (TDI) ще се предлага с нива на мощност 66 кВт / 90 к.с., 81 кВт / 110 к.с., 110 кВт / 150 к.с. и 146 кВт / 199 к.с. От версията със 150 к.с. нагоре, двигателите TDI могат да се комбинират със задвижване на четирите колела 4MOTION. Всички Т6.1 TDI изпълняват изискванията на най-новия стандарт за емисии Euro 6d TEMP-EVAP-ISC.

Т6.1 е наистина очарователен

Ако на света има лекотоварен автомобил с култов дизайн, то това е дизайнът на T6. Независимо от този неоспорим факт, дизайнерите на Volkswagen Лекотоварни автомобили са доразвили, прецизирали и усъвършенствали оформлението на предната част на каросерията на новия модел. Особено впечатление прави предната решетка със значително увеличени размери, която прелива в едно стилистично цяло с оформената по нов начин предна броня. Всички елементи под нивото на капака, включително фаровете и калниците, са изцяло нови и все пак запазват излъчването на  T6, пренасяйки го в новото издание T6.1. При всички версии на модела връзката между новите фарове и радиаторната решетка се осъществява от две хромирани напречни лайстни. Линиите на двете хромирани лайстни намират своето продължение като дневни LED светлини в корпусите на новите, предлагани като опция в зависимост от оборудването LED фарове, докато самата радиаторна решетка вече навлиза в изразителните форми на предната броня. При по-високите версии на оборудване бронята също е облагородена с добавяне на хромирана лайстна, но независимо от наличието на хромирани детайли и техният брой, новият дизайн на предната част подчертава широчината на каросерията и засилва харизматичното излъчване на новия Т6.1. Завършващите щрихи в актуализацията на външността на модела придават шестте вида джанти с изцяло нов дизайн, шестте нови цвята и седемте на брой също изцяло нови двуцветни комбинации на външното лаково покритие.

Новият Т6.1 дава отговор на всички въпроси със своите четири основни версии

Част от тайната на успеха на моделната гама на Т6.1 е и фактът, че с голямото си разнообразие от версии новият модел успява да отговори адекватно и пълноценно на всички възможни транспортни задачи и житейски предизвикателства. Гамата на този наистина универсален модел съдържа четирите основни версии Multivan 6.1, Caravelle 6.1, Transporter 6.1 и California 6.1. Multivan 6.1 е класическото олицетворение на микробус за семейството и бизнеса. Версията Caravelle е специализирана в областта на пътническия транспорт, може да предложи до девет места и да се поръча във варианти с две дължини на междуосието (3 000 мм и 3 400 мм). Фирмените клиенти и всички, които се занимават с малък, среден и по-едромащабен бизнес, могат да намерят индивидуални решения при лекотоварната версия Transporter 6.1, предлагана като Kasten, Kombi, бордови (единична или двойна) и шаси-кабина (също с единична и двойна кабина). Разбира се, и при тази версия се предлага избор на две междуосия – 3 000 и 3 400 мм. Кемпер версията California е истински култов модел, чиято легендарна слава продължава вече повече от 30 години.

Т6.1 във версии Transporter и Caravelle

Пазарният дебют на Т6.1 е придружен и от пълно обновление на всички версии на оборудването на новия модел на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Така например, при версиите Transporter 6.1 и Caravelle 6.1 стандартното оборудване се разширява с електрически прозорци, централно заключване, електрически регулируеми и отопляеми външни огледала, нови фарове H7, вътрешно осветление с енергоспестяваща LED технология, както и с радиосистемата „Composition Audio“ с Bluetooth разговорно устройство без ръце и интерфейс за свързване на USB, SD карти и iPod/iPhone устройства. Освен всичко това, оборудването на върховата версия Caravelle 6.1 Highline ще включва и новия „Digital Cockpit“, навигационната система „Discover Media“ с 8-инчов сензорен екран, „App Connect“ за интеграция на смартфон приложения, както и „We Connect“ и „We Connect Plus“, предлагащи мобилни онлайн услуги и функции.

Новият Т6.1 във версия Multivan

Премиерата на новото поколение е дало повод на специалистите на Volkswagen Лекотоварни автомобили да разширят осезаемо и гамата от стандартно оборудване на версията Multivan 6.1. Базовото ниво „Trendline“ например вече разполага с аудиосистема „Composition Color“, електрическо активиране на блокировката на вратите за деца, нови фарове H7 и нов мултифункционален кожен волан. Освен всичко това, нивото на оборудване Multivan 6.1 Comfortline включва цветен мултифункционален екран „Premium“, декоративни елементи на арматурното табло и страничните панели, пакета „Светлина и Видимост“ и допълнителни USB интерфейси в пътническото отделение. Стандартното оборудване на нивото Multivan 6.1 Highline включва допълнително нови предни и задни LED светлини, асистираща система за паркиране „Park Assist“ (включително парк-пилот с предни и задни сензори и спирачна функция при маневри за паркиране), навигационна система с 8-инчов екран „Discover Media“ и цифров блок на контролните прибори „Digital Cockpit“.

Продължете на следващата страница

Още по темата

ƒ