Нашите съвети » Търси се всъдеход на старо до 5000 лв.: Jaguar X-Type

Търси се всъдеход на старо до 5000 лв.: Jaguar X-Type

2712
2018

Евтините автомобили, които се използват предимно през зимата – нашите германски колеги Малте Бютнер и Щефан Новицки тръгнаха на лов за кола за студения сезон

Колегата Бютнер отново е на ход и контратакува с Jaguar X-Type – модел, който цял живот страда от сравнението, че е един красиво Ford Mondeo. Няма спор – автомобилът е красив: черната каросерия изглежда безупречно.

Отчасти обикновените материали в интериора не ви карат да правите асоциация с луксозен модел, но вътре все пак е уютно. Светлите цветове и благородната кожена тапицерия във вътрешното пространство вдигат настроението в зимния сезон…

… също както и култивирано и сонорно работещият 3-литров V6 агрегат. Въпреки ниските температури навън двигателят стартира веднага и започва да работи без смущаващи странични звуци.

Благодарение на Euro 3 и зелен стикер моделът не е засегнат от забраните за движение  на повечето места в Германия. За разлика например от Audi-то от вчера, което не може да влиза в екологичните зони на градовете заради наличието на само жълт стикер.

Този Jaguar е с дванадесет месечна гаранция и току-що е минал без проблеми техническия преглед – победата в този случай е за колегата Малте.

 

Още по темата