Турски екипаж в Hyundai Racing Trophy дебютира на рали „Сливен“


31
авг.
2017

Петият кръг на Hyundai Racing Trophy за сезон 2017 ще се проведе на предстоящото рали „Сливен“, 1-3 септември, и ще бъде от голямо значение за екипажите на едномарковия шампионат. На старта на 37-ото издание на състезанието ще се наредят добре познатите ни Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова с навигатор Димитър Гърков. В четвъртия Hyundai i20 Coupe R ще дебютира в шампионата турският екипаж Ерен Буркай/Бора Арабаджъ.

До този момент календарът на Hyundai Racing Trophy предложи на феновете си интересна и динамична комбинация от ралита в Румъния, Турция и две в България. Натрупаните състезателни километри под гумите на четирите i20-ки и неспирната битка между екипажите на едномарковия шампионат донесоха много купи в техния клас RC5, отличия в отборното класиране и челни позиции в етапите.

Във вече втората половина на състезанията от Hyundai Racing Trophy за 2017 година временното класиране продължава да оглавява Симеон Симеонов (170 т.). 18-годишният картингист показа страхотно израстване като състезател през третата си година в едномарковия шампионат и е пример за успеха на спортната платформа. На втора позиция е винаги устременият за победа Денис Станчовски (107 т.), който едва на 16 години и дебютиращ през 2017-а като рали пилот изуми публиката със своите умения, старание и бърз напредък. На минимална разлика от него е друг дебютант в рали спорта – Виктория Гъркова (91 т.). Младата картингистка също показва завидно развитие като състезател след всеки един старт. Това поставя сериозен акцент върху петия старт на едномарковия шампионат за този сезон, тъй като точките, за които се борят, ще изиграят сериозна роля в класирането.

Новият екипаж в шампионата, който дебютира зад волана на Hyundai i20 Coupe R, е Ерен Буркай/Бора Арабаджъ. 20-годишният пилот започна кариерата си на тазгодишното рали „Троя“ в Турция, където Hyundai Racing Trophy също участва. Формата на спортната надпревара впечатлява Ерен и решава да се включи в него. Има опит в пистови състезания и V1 Challenge в Турция, като това ще бъде негово трето рали. На дясната седалка ще бъде Бора Арабаджъ – навигатор с голям опит, придобит в 55 старта с различни класове автомобили. Това ще бъде вторият турски екипаж, който участва в едномарковия шампионат тази година, което доказва доброто възприемане на спортната платформа в чужбина и припознаването ѝ като важна стъпка в обучението и израстването на рали пилотите.

Церемониалният старт на 37-ото издание на рали „Сливен“ ще бъде даден в петък, 1 септември от 17:00 ч. на пл. „Хаджи Димитър“. Първата отсечка, която публиката ще може да наблюдава, е атрактивният градски етап „Сливен“ от 19:30 ч след откриването. Ралито се състои от 13 състезателни отсечки с обща дължина от 177,45 км. Официалното награждаване е предвидено да се състои от 14:15 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ в неделя, 3 септември.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин